Ayrılık Acısı Nasıl Unutulur?

Kalp kırıklığının ilacı olabilecek herhangi bir nasihat yok ama yine de arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan, ruhumuza iyi gelebilecek birkaç kelime duymak isteriz. Acıyı ne kadar zamanda atlatabileceğiniz tamamen size bağlı...

Ayrılık Acısı Nasıl Unutulur?
1)GERÇEĞİ KABULLENİN

Kendinizi kandırmaktan vazgeçin: Bu ilişki bitti! Her ne sebeple olursa olsun eski sevgiliniz sizinle romantik bir ilişkiye devam etmek istemiyor. Bunu anlayıp kabul ettikten sonra iyileşme süreciniz hızlanacaktır.

2)HAYATTAKİ EN ÖNEMLİ İLİŞKİ, KENDİNİZLE KURDUĞUNUZ İLİŞKİDİR

Tabii romantik bir ilişki yaşamak güzel ama şart da değil! Başka bir insana ihtiyaç duymadan da yaşamaya devam etmek mümkün. İngilizlerin ünlü bir sözü var: 'Hasta bir insanla birlikte yaşamaktansa, sağlıklı ve yalnız olmayı tercih ederim.' Eğer yalnız kalmaktan korkuyorsanız, özgüveniniz yerlerle sürünüyor demektir. Hemen profesyonel bir yardım alın. Eğer yalnız kalmayı sorun etmiyorsanız, acınız gerçekten bir 'aşk acısı'ysa, o zaman kendinizle baş başa vakit geçirmenin tadını çıkarın. Hayatta yapmaktan mutlu olduğunuz 10 şeyin listesini çıkarın. Bu, 'köpüklü banyo yapmak' da olabilir, 'müzik dinleyerek yürümek' de... Canınız hiç istemese de; kendinizi bu 10 şeyi yapmak için motive edin. Mutlaka yapın! Acınızın gün geçtikçe dindiğini göreceksiniz.

3)OLAYLARA DAHA GENİŞ BİR PENCEREDEN BAKIN

Hala acıtıyor mu? Evet. İlişkinizdeki bazı anları özlüyor musunuz? Tabii ki. Peki bu dünyanın sonu mu? Asla! Bu kalp ağrısını atlatacaksınız. Günden güne azalacak... Yeter ki olaylara dışarıdan bakmayı öğrenin. Eğer yapabiliyorsanız hiç bakmayın!

4)ÇEMBERİN DIŞINA ÇIKMAYIN

Her zaman kederli ve üzgün olmayı seçerseniz, karşınıza çıkacak fırsatları kaçırırsınız. Küçük bir ayrılığın bütün hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin. Yeniden gülümsemeyi öğrenin. Oyunun dışında kalmayın.

5)KESİN BİLGİ: SOSYALLEŞMEK İYİLEŞMENİZE YARDIMCI OLUR

Her ne kadar ruh haliniz buna pek elverişli olmasa da, insanların sizi kullanmasına izin vermeyin. Aşk acınızı hafifletmek için başka kollara atılmayın. O olmadan da hayatınıza devam edebileceğinizi unutmayın. Sosyalleşin ama dozunda! Sinemaya gitmek, oyun izlemek, yemeğe çıkmak gibi küçük mutluluklarla başlayın işe. Geceler süren alemlere gerek yok...

6)EN ÖNEMLİSİ: TACİZ ETMEYİN!

Eski sevgilinizle bir araya gelmek için telefon açmak, mail atmak, mesaj göndermek gibi modası geçmiş eylemleri bırakın. Alternatif yollara bakın. Aklınızı meşgul edebilecek herhangi bir şeyle oyalanmanın size iyi gelebileceğini garanti edebiliriz. Bugüne kadar hep yapmak istediğiniz ama fırsat bulamadığınız minik konulara yönelmek (yemek yapmak, uzun zamandır okumak istediğiniz kitaba başlamak, 5 bin parça puzzle yapmak gibi) işlere yönelin. Nihayetinde herkesin yaşayabileceği bir ayrılık acısı, hayattan alacağınız tada engel olmamalı. Stresi uzatmaya değer mi? Hiç değmez!