Suriye Sınırında Tır Kuyruğu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, Suriye'ye gönderilecek yardım, gıda ve ticari yük taşıyan tırların oluşturduğu kuyruk 12 kilometreyi aştı.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, tır ve yaya geçişlerinin açık olduğu Cilvegözü Sınır Kapısı'nda zaman zaman Suriye tarafında yaşanan problemlerden dolayı yoğunluk yaşandığı öğrenildi.

Türkiye'den gelen yardım ve ticari tırların yükleri Cilvegözü sınır kapısı ile Suriye'nin Bab-el Hava Sınır Kapısı ara bölgesinde Suriye plakalı araçlara aktarılıyor. Yük almaya gelen Suriye plakalı araçlar az olunca Cilvegözü sınır kapısında uzun tır kuyrukları oluşuyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda günlerdir bekleyen tır sürücüleri ise mazot, yemek ve diğer ihtiyaçlarını gideremedikleri için mağdur olduklarını belirtiyor.

Şanlıurfa'dan aldığı yükü Suriye plakalı araçlara aktarmak için bir haftadır cilvegözü sınır kapısında beklediğini belirten Kadir Kurtboğan, "Aç, susuz bekleyişimiz sürüyor, burada rezil olduk. Suriye tarafına bu sıkıntılarımızı birileri bildirmeli" dedi.

Cilvegözü'nde 3 sıra halinde 12 kilometreyi bulan tır kuyruğunun Reyhanlı şehir merkezine ulaştığı gözlendi.

Kaynak: AA