Silahlı Kavgada Seken Kurşun Öldürdü

Konya'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada evinin önünde oturan yürüme engelli bir kişi göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Silahlı Kavgada Seken Kurşun Öldürdü
Kavgada 1 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Kuzgunkavak Mahallesi Aybastı Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre H.E. (26), arkadaşı K.A (31) ile birlikte 2 gün önce tartıştığı Y.A.’nın (44) evinin bulunduğu sokağa geldi. Tartışmanın tekrar alevlenmesiyle başlayan küfürleşme kavgaya dönüştü. H.E. yanında bulundurduğu tabancayla rastgele ateş etmeye başladı.

Açılan ateş sonucu Y.A. bacağından yaralanırken, kavga sırasında evinin önünde oturan ve yürüme engeli olduğu bilinen 60 yaşındaki Muammer Öztürk de sol göğüs boşluğuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı Y.A.'yı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Muammer Öztürk'ü ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Kavga sonrasında şuuru açık olan Muammer Öztürk, hastanede doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası şehirden kaçmak isteyen şüpheliler H.E. ve arkadaşı K.A. ise Konya Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne giderken Otogar Kavşağı'ndaki bir dolmuşun içinde Cinayet Büro Amirliği polislerinin yaptığı uygulamaya takıldı. Polis tarafından gözaltına alınan ve "adam yaralama, gasp, hırsızlık" gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunan şüpheliler, yapılan sağlık kontrolünden sonra ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Şüphelilerden H.E. kendisini çeken gazetecilere, “Mafya bozuntuları akıllı olsun. Bu memlekette çok 'Kaynarlar' var” dedi

Kavga esnasında olayla bir ilgisi bulunmayan ve evinin önündeyken kör kurşunun hedefi olarak hayatını kaybeden Muammer Öztürk'ün cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi

Kaynak: İHA