'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'

Sivas Ticaret Borsası , Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursunu bitiren 54 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


STB Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, STB' toplantı salonunda gerçekleşen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, bu eğitimlerin yeni iş yerlerinin açılmasına katkı sağladığını belirtti.

Girişimciliğin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında anahtar rolünü üstlendiğini dile getiren Hastaoğlu, "Bölgemizde de bu konuda bir potansiyel olduğu ve bunun değerlendirilmesi amacıyla yeni eğitimlerin verilmesi, eğitimlerin yaygınlaştırılması ve iş kurma potansiyeli olan kişiler ile özellikle iş kuracak kişilerin konudan haberdar edilerek farkındalığın artırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Sivas KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Hoşcan ise Sivas'ın girişimcilik kültürünün oluşması ve yaygınlaşması noktasında büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Hoşcan, "İllerdeki teşkilatlanmasını tamamlandığı içinde tüm illerde girişimcilik desteğini sağlayabiliyoruz. Ben sertifikasını alıp işini kuracak olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

STB tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika töreni sonunda Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Buğra, Hastaoğlu, Hoşcan ve Eğitmen Necati Çamayaz'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA