Muharrem İnce Halka Seslendi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesindeki Saat Kulesi meydanında halka seslendi.

Muharrem İnce Halka Seslendi

İlk konuşmayı yapan ve Muharrem İnce’nin seçim öncesi hasta olmasına rağmen düğün salonuna gelerek konuşma yaptığını hatırlatan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, “Sayın İnce bize büyük güç kattı ve buradan Kırklareli’ne geçerken bizi kırmayıp yine aramızda olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yerelde de genelde de iktidar olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasından önce kendisine gösterilen sevgi seli için herkese teşekkür eden Muharrem İnce ise, gençlerle fotoğraf ve selfie çekilerek kendisine verilen çiçekleri aldı. Türkiye'nin başının belada olduğunu ileri süren İnce, “Sadece 49 vatandaşımız değil, aslında Türkiye rehin, 76 milyon rehin. Kafa kesin insanları mezheplerinden dolayı öldüren bu teröristlere AKP hükümeti terörist diyemiyor, unsur diyor ama Çarşı grubunu terör örgütü olmakla suçluyor. Elinde meşale olanları terörist ilan ediyor. 14 tane meşaleyle Çarşı'dan terörist çıkartıyor ama kelle kesenlere terörist diyemiyor. Türkiye’nin sınırları delik deşik olmuş, 2 milyon Suriyeli Türkiye’nin 81 vilayetinde aç sefil geziyor. Türkiye’de tarım bitmiş, 20 milyar dolarlık tarımda ithalat yapılıyor. İnek yabancı, saman ithal, ayran milli. Yani ineği, samanı dışarıdan alacaksın, ayrana milli diyeceksin. Buna inekler bile inanmaz. Bizler 12 yıldır muhalefette artık iktidar hayallerinden o kadar uzaklaşmışız ki, sanki bunlar kalıcı bunlar hep memleketi yönetecekler. Bu ülkenin kuruluşunda vardı Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin yeniden kurtuluşunda da olacak Cumhuriyet Halk Partisi” ifadelerini kullandı.

"AKP'Yİ YIKACAĞIZ"
Büyük düşünerek büyük hayallere kavuşacaklarını dile getiren İnce, “1919’da herkesin mandayı, himayeyi benimsediği Türkiye Cumhuriyeti’nde bir Selanikli vardı, bir Mustafa Kemal Atatürk vardı” dedi.

Çiftçiye, emekliye, gence sahip çıkamadıktan sonra milletvekili olmanın çok fazla bir işe yaramadığını sözlerine ekleyen Milletvekili İnce, “Bu ülkenin, bu fukara milletin en eğitiminin düşük olduğu günlerde, en yoksul olduğu günlerde dahi Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bir milletiz biz. Bugün yüzde 98’lerde okuma yazma oranımızla, 79 milyon nüfusumuzla başaramayacağımız bir şey yok. Kendimize güveneceğiz önce, iç tartışmalardan uzak duracağız ve bu AKP’yi yıkacağız. Bu yağma düzenini hep birlikte yıkacağız, bundan kuşkunuz olmasın” diyerek konuşmasını tamamladı.

İnce, Hayrabolu’ya gitmek üzere alkışlar arasında ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA