Marmara'da Balık Az, Fiyatlar Yüksek

Av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira bismillah" diyerek tekneleriyle Marmara'ya açılan balıkçılar ilk günlerde umduklarını bulamadı.

Marmara'da Balık Az, Fiyatlar Yüksek
Bazı tekneler ağları boş olarak dönerken, bazılarının ise az miktarda balık tutması, ucuzluk beklentisini boşa çıkardı.
Mudanya’da balıkçılık yapan Mustafa Sayar, ilk günlerde tutulan balık miktarı az olduğu için fiyatların düşmediğini belirterek, "İlk günlerde balıkçıların çoğu boş döndü. Bunun sebebi hava muhalefeti. Bird e Marmara denizinde artık eskisi kadar balık yok” dedi

Sayar, bu av mevsiminin zor geçeceği kanaatinde olduğunu söyleyerek, “Balık mevsimi bu sene biraz zor geçecek. Marmara’da balık kalmadı, balık Çanakkale’den geliyor. Bu sene hava sert olduğu için birçok arkadaşımız eli boş döndü. Havalar düzelmeye başladığından beri balık biraz daha fazla gelmeye başladı.

Bu sebeple hamsinin kilosu 7, sardalyenin 5, palamudun tanesi ise 7,5 liraya kadar düştü. İnşallah bollaşır da halkımıza ucuz balık yedidiriz" dedi.

Sayar, "Vatandaşın ucuza balık yemesi için balıkçılarımızın av yasaklarına riyaet etmesi lazım. Çünkü biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz. Yasak avcılık balık neslini azaltıyor" diye konuştu

Kaynak: İHA