Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Muşlu Çocuklar İçin İstanbul-ankara Gezisi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 943. yıl dönümü etkinliklerinde kıl çadırda ağırladığı çocuklara verdiği Ankara ve İstanbul seyahati sözü, 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kılıç'ın talimatıyla 9-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşen geziye Muş'un farklı köy okullarında okuyan 26 kız, 14 erkek olmak üzere toplam 40 öğrenci katıldı.

- İlk kez Muş'un dışına çıktılar

Muş'tan Ankara'ya 9 Eylül tarihinde hareket eden ve ilk kez uçakla seyahat etme deneyimini yaşayan çocukların ilk durağı Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası oldu.

Çocuklar, bakanlıkta verilen öğle yemeğinin ardından çeşitli kısa film ve belgesel gösterimine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, AK Parti Muş Milletvekilleri Muzaffer Çakar ile Faruk Işık, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez programa katılan çocuklarla bir araya gelerek kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

- Anıtkabir'i gezdiler, Marmaray ile kıta değiştirdiler

Ankara'daki gezi programının ikinci durağı ise Anıtkabir oldu.

Ata'nın huzuruna ilk kez çıkmanın heyecanını yaşayan çocuklar, gençlik liderleri ve öğretmenlerinin rehberliğinde tarihi konularda da bilgi edindi. Daha sonra Ankara'nın en eski yapılarından biri olan Hacı Bayram Veli Camisi ve Türbesi'ni ziyaret eden çocuklar, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

İstanbul programı kapsamında ilk olarak Panorama 1453 Fetih Müzesi'ni gezen çocuklar, daha sonra Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi'nden Süleymaniye Camisi'ne, Kapalıçarşı'dan Marmaray ve Kız Kulesi sahiline kadar çok sayıda tarihi ve turistik noktayı büyük bir beğeniyle ziyaret etti.

- Boğaz turunun heyecanını yaşadılar

Öğrenciler, İstanbul programlarının ikinci gününde Sultanahmet Meydanı ve Camisi'nde başladıkları gezi programlarına Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi ile devam etti.

Çocuklar daha sonra boğaz turuna çıkabilmek için Kabataş Vapur İskelesi'ne hareket etti.

- Bakan Kılıç ile Kabataş'ta buluştular

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, iskelede çocuklarla bir araya gelerek seyahat programı üzerine değerlendirmelerini sordu.

Hayatlarında ilk kez deniz gördüklerini, vapurları çok beğendiklerini ve Marmaray'da heyecanlandıklarını anlatan Muşlu çocuklar, Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

- "40 cesur yürekli çocuğun heyecanına ortak olmak çok güzel"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çocukların gözlerine yansıyan mutluluk sevincinin hiç şüphesiz ki herkesi mutlu edeceğini belirterek, "Bakanlık olarak çocuklarımızın her daim yanında olmaya önem ve gayret sarf ediyoruz. Burada bulunan 40 cesur yürekli çocuğun heyecanına ortak olmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

İstanbul Boğazı'ndaki turdan sonra Çamlıca tepesine de çıkan çocuklar, programın son gününde ise Vialand Tema Park'ta keyifli saatler geçirdi ve geziyi tamamlayarak uçakla Muş'a döndü.

Kaynak: AA