Çobanlık Yapan Kardeşler Okullarının Açılmasını Dört Gözle Bekliyor

Akkuş ilçesinde yaz boyunca zorlu doğa koşullarında çobanlık yapan iki kız kardeş, okullarının açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.


Haliluşağı Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Duygu ve 15 yaşındaki ablası Arzu Bektaşoğlu, okulların yaz tatiline girdiği günden beri ailelerine yardımcı olmak için çobanlık yapıyor.

Koyunları güden iki kız kardeş, yaşıtlarının aksine yaz tatilini dinlenme fırsatı bulamadan geçirdi.

AA muhabirine bu yıl Akpınar YİBO'da 6. sınıfa başlayacağını söyleyen Duygu Bektaşoğlu, 5. sınıfı takdir belgesi alarak tamamladığını belirtti.

Okuluna kavuşacağı için heyecanlı olduğunu ifade eden Bektaşoğlu, "Okullar kapanır kapanmaz ailemize destek olmak amacıyla koyun gütmeye başladık. Yaşıtlarımız tatillerini oyun oynayarak ve tatil yaparak geçirirken bizler koyun bakarak, meralarda hayvanlarımızı otlatarak ailelerimize destek oluyoruz. Bulunduğumuz coğrafyada yaşam zor. Ekonomik olarak da durumumuz çok iyi sayılmaz. Gündüzleri koyun bakarak, akşamları ise ders çalışarak tatilimizi geçiriyoruz" dedi.



- "Kırsal bölgelerde kız çocuklarının okuması zor oluyor"

Öğretmen olmak isteğini söyleyen Bektaşoğlu, "Okulumu başarı ile bitirmek, eğitimime devam edip öğretmen olmak istiyorum. Bizim gibi kırsal bölgelerde kız çocuklarının okuması biraz zor oluyor. Ben bütün zorlukları aşıp okuyacağım ve benim gibi okumak isteyen kız çocuklarına öncülük edeceğim" diye konuştu.

- "İşimiz zor görünse de ailemize destek oluyoruz"

Arzu Bektaşoğlu da kardeşi ile aynı okula gittiğini bu yıl 8. sınıfa başlayacağını söyledi.

Televizyonda yaşıtlarını tatil beldelerinde gördüklerini ancak kendilerinin böyle bir tatil geçirme imkanlarının olmadığını dile getiren Bektaşoğlu, "Biz ise ailemize destek olmak amacıyla koyun bakarak tatilimizi geçiriyoruz. Okullar kapanır kapanmaz elimize sopaları alarak hayvanları otlatmaya başladık. İşimiz bakıldığında zor görünse de bunu yapmak ve ailemize destek olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Doktor olmak istediğini anlatan Arzu Bektaşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Okulumda başarılı bir öğrenciyim, bu başarımı sürdürmek istiyorum. İmkan bulabilirsem doktor olmak istiyorum. Zor şartlar altında çocukluğumuzu geçiriyoruz ama ailemize destek olup okumak için bunu yapmamız gerekiyor. Ailemizin durumu da pek iyi değil her şeye rağmen mutluyuz. Gelecek hayalleri kurarak hayata daha da sıkı sıkı sarılıyoruz."

Kaynak: AA