Bebekler karıştı aileler perişan oldu

Özel hastanede doğum yapan Gülay Koçyiğit, ameliyathanede çekilen fotoğrafla karşılaştırınca bebeğin kendisinin olmadığını fark etti. Ailelerin isteğiyle yapılan DNA testi, skandalı doğruladı

Bebekler karıştı aileler perişan oldu
İstanbul Ataşehir'deki özel hastanede 10 Eylül Çarşamba günü sezaryen ile erkek bebek dünyaya getiren 38 yaşındaki Gülay Koçyiğit, kendine geldikten sonra bebeğini ilk kez kucağına aldı.

Geceyi bebekle aynı odada geçiren Koçyiğit, sabah tekrar bebeği emzirdikten sonra, doğum sırasında ameliyathanede çekilen fotoğrafları incelemeye başladı. Dünyaya getirdiği bebeğinin aşırı saçlı olduğunu gören Koçyiğit, bebeğin saçlarının, fotoğraftakilere göre daha seyrek olduğunu fark edince dehşete düştü. Şoka giren anne, hemşireye durumu anlattı. Koçyiğit'in ısrarı üzerine odaya hastane yetkilileri geldi. Fotoğraftaki bebeğin esmer ve saçlı, yanında bulunan bebeğin ise daha beyaz tenli ve saçının az olduğunu görünce banyo yaptıracakları bahanesiyle odadaki bebeği alıp gitti.

'KANIT OLMASA İNANMAYACAKLARDI'
Bir süre sonra odaya gelen yetkililer, Gülay Koçyiğit'e büyük bir yanlışlık olduğunu anlatıp bebeğin bir saat önce doğum yapan D. Alçıcı'nın erkek bebeği ile karıştığını söyledi. Ortaya çıkan skandal üzerine Koçyiğit ve Alçıcı aileleri büyük travma yaşadı. Bebekler bir gün sonra değiştirilerek yeniden ailelere teslim edildi. Yine de akıllarda şüphe kalmaması adına, ailelerin ısrarı üzerine bebeklerden kan örnekleri alınarak DNA testi yapılmak üzere Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi laboratuarına gönderildi. Sağlık Bakanlığı'na bildirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Anne Koçyiğit, "Doğumda çekilen fotoğrafları merak ederek bakmaya başladım. Bebeğin aşırı saçlı olduğunu görünce şok oldum. Çünkü 24 saat emzirdiğim bebeğin saçı çok azdı. Hemen bebeğin koluna baktım ancak isim bandı yoktu. Göğsünde de başka bir isim vardı. Dünyam başıma yıkıldı. Görevlileri çağırdım ama bana inanmadılar. Fotoğrafları incelettim ve skandal ortaya çıktı. Bana bu kabusu yaşatan yetkilerden şikayetçi olacağım. Fotoğraflara bakmayıp, bebeğim de saçlı olmasaydı taburcu olup gidecektik. Bu skandal da ortaya çıkmayacaktı. Benim olmayan başka bir bebeği büyütüp bakacaktım" dedi.

DİĞER AİLE FARK ETMEDİ
Kendilerinin olmayan bebekle bir gün geçiren diğer aile ise karışıklığın farkına varmadı. İsimlerini vermek istemeyen aile, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu ilk bebeğimiz. Dünyalar bizim olmuştu. Bebeğin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayarak sevincimizi yakınlarımızla paylaştık. Yetkililer çağırıp durumu anlatana kadar karışıklığı fark etmedik. 24 saat odamızda kalan ve emzirdiğimiz bebeğin bizim olmadığını öğrenince dünyalar başımıza yıkıldı. Böylesi ancak filmlerde olur. Ancak hastane yetkileri basit bir konuymuş gibi geçiştirdi. Bizim başımıza gelen kim bilir kaç ailenin başına gelmiştir. Sorumlulardan şikayetçiyiz."