6 Çocuğuyla Evsiz Kalma Tehlikesi Yaşıyor

Sivas’ta yaşayan Tülay-Fikret Balçık çifti, 6 çocukları ile birlikte kiracı olarak oturdukları evden çıkarılmak üzere olduklarını belirterek yardım istedi.


Gülyurt Mahallesi 4’üncü Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın bodrum katında kiracı olarak ikamet eden Tülay-Fikret Balçık çifti, evlerinin bulunduğu binanın satılmasının ardından evden çıkarılmak istendiklerini söyledi.

6 çocuğu olduğu için başka evde bulamayan Tülay Balçık, yetkililerden yardım bekliyor.

Öte yandan binanın yurt olarak kullanılacak olmasıyla birlikte binada tadilata başlayan bina sahiplerinin bodrum kattaki daireyi su basmasına neden olduğu iddia edildi. Aile tavandan akan su ve tadilat nedeniyle hasta olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Tülay Balçık, ”6 çocuğum var. Geldim, bir bodrum kata sığındım. Maddi durumumuz da iyi değil. Bir asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Başka bir yere gidecek olsam kira verecek durumum yok benim. Nereye gidiyorsam da çocuğum çok diye bana ev vermiyorlar” dedi.

Çıkmadıkları takdirde eşyalarıyla birlikte evden atılacaklarını öne sürerek yetkililerden yardım bekleyen Balçık, çocukları için bir ev istediğini söyledi.

Kaynak: İHA