Sivas Ticaret Borsası’nda Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Sivas Ticaret Borsası, Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sonrasında kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sivas Ticaret Borsası’nda Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Sivas’ta ticaretin canlanması ve işsizliğin önüne geçilebilmesi amacıyla yeni işyeri açacak girişimcilerin uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamalarının ardından kendi işlerini kurmalarını ve yeni iş yeri açacak girişimcilerin kuracakları işletmelerde hedeflerine ulaşmalarını sağlayan ve bu yönde bir içeriğe sahip olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ Sivas Ticaret Borsası tarafından 21 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, “Girişimciliğin yaygınlaştırılması amacıyla, Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği, KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Sivas Ticaret Borsası işbirliği ile borsamızda gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan ve başarıyla tamamlayan 54 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır. Girişimcilik Türkiye’mizin 2023 hedeflerine ulaşmasında anahtar rolünü üstlenmektedir. Bölgemizde de bu konuda bir potansiyel olduğu ve bunun değerlendirilmesi amacı ile yeni eğitimlerin verilmesi, eğitimlerin yaygınlaştırılması ve iş kurma potansiyeli olan kişiler ile özellikle iş kuracak kişilerin konudan haberdar edilerek farkındalığın artırılması hedeflenmektedir” dedi.

KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Hoşcan ise konuşmasında; “KOSGEB sadece girişimcilik desteği veren bir kurum değil. Girişimcilik desteği desteklerimizden sadece birisidir. KOSGEB bünyesinde diğer desteklerimizde mümkündür. Yeni girişimci desteği kapsamında 30 TL hibe 70 bin TL geri ödemeli destekten faydalanabilecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Tören plaketlerin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA