Ses Sivas Şube Başkanı Çelikgün Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün, 12 Eylül darbesinin ekonomik krizin yükünü halkın üzerine yıktığını söyledi.

Ses Sivas Şube Başkanı Çelikgün Açıklaması

Sendika binasında basın açıklaması düzenleyen SES Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün, 12 Eylül tarihinin herhangi bir tarih olmadığı belirterek, Türkiye’yi karanlığa boğan, baskı ve zulümle ülkenin geleceğinin ipotek altına alındığı zor zamanların adının olduğunu söyledi.

Çelikgün, “12 Eylül askeri darbesinin ardından 34 yıl geçti. Bundan 34 yıl önce, tank sesleriyle ve marşlarla uyandırılmamıza başlayan süreç Türkiye’yi siyasal, sosyal, ekonomik, hukuksal, kültürel ve bilimsel alanlarda büyük tahribata uğrattı. Hukuk, adalet, bilim, emek ve çalışma hayatı yok edildi. Emekçilerin kazanılmış bütün hakları zorla ellerinden alındı. 12 Eylül hala güncelliğini koruyor.12 Eylül hukuku hala geçerlidir. 12 Eylül askeri yönetimi tarafından hazırlanana anayasa temel hükümleriyle hala yürürlüktedir. Bu anayasa maddeleri ile 12 Eylül sürecinin yargılanmasını engellemektedir. Dünyada benzer süreçlerden geçmiş pek çok ülkede bu yargılama yapılmıştır ama ülkemizde bu olmamıştır” dedi.

12 Eylül’ün ideolojik sonuçlarının hala geçerli olduğunu söyleyen Çelikgün, “ 12 Eylül toplumsal dayanışma, sorumluluk, özveri, emek ve alın teri ile bir yerlere gelmek gibi değerleri zedelemiş apolitiklik, bireycilik, köşe dönücülük, kısa sürede zenginleşmek, kişisel kurtuluşlar için her yolun mübah görülmesi gibi yeni değerleri teşvik etmiş ve yüceltmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA