(özel Haber) Muz Tarlası Değil Emlakçi Dükkanı

Bursa’nın zeytin diyarı Mudanya ilçesinde, bir emlakçi, dükkanının önünde muz yetiştirmeyi başardı.

(özel Haber) Muz Tarlası Değil Emlakçi Dükkanı

Güzelyalı’da Atatürk Caddesi üzerinde emlakçilik yapan Engin ve Meryem Bizimtuna çifti, geçen yıl tatil için gittikleri Antalya’dan aldıkları iki muz fidanını dükkanlarının önündeki küçük bahçeye deneme maksadıyla dikti. Muz haricinde başka Akdeniz bitkilerini de yetiştirmeye çalışan Bizimtuna çifti, diktikleri muzdan meyve almayı başardı. Salkım salkım muzları görenler hayrete düşüyor.

Mudanya’da yetiştirilmesi imkansız gibi görünen muzların olgunlaşmasıyla hasadını komşularıyla yapacağını söyleyen Engin Bizimtuna, “Deneme maksadıyla diktiğimiz fidanlar bugün meyve vermeye başladı.

Her ne kadar zor gibi görünse de, bakımı ve yetiştirmesi kolay olan bir bitki. Bence Mudanya’da seralarda muz yetiştirilebilir. Muz dışında bu küçük bahçemizde tatlı kabak, bamya, mandalina, kudret narı ve mevsimine göre diğer sebze ve meyveleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Gayemiz para kazanmak değil, Mudanyalı çiftçileri altennatif ürünlere yönelmeye teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Muz haricinde tohumlarını Bulgaristan’dan getirdikleri tatlı kabaktan yapılan tatlıyı misafirlerine ikram eden Bizimtuna çiftinin dükkanlarının önü serayı andırıyor.
Kaynak: İHA