Manavgat'ta İş Garantili Kursa Kayıtlar Devam Ediyor

Manavgat'ın Ilıca Mahallesi'nde hizmete giren Nazmiye-Hacı Mehmet Tümbül Turizm Eğitim Merkezinde iş garantili ve ücretsiz meslek edindirme kurslarına kayıtların sürdüğü bildirildi.


Kurum Müdürü Yunus Çekiç, yaptığı açıklamada, merkezde, aşçı yardımcısı, servis elemanı, ön büro ve kat hizmetleri dallarında iş garantili ve ücretsiz meslek edindirme kursları düzenlediklerini bildirdi.

Kayıtların 23 Eylül'de sona ereceğini belirten Çekiç, isteklilere sınırlı sayıdaki kontenjanlar için biran önce kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu.

16 yaşını doldurmuş her vatandaşın, nüfus kimliği fotokopisi ve öğrenim durumunu gösterir belgeyle kursa kayıt olabileceğini ifade eden Çekiç, şöyle konuştu:

"Manavgat dışından gelecekler için merkezde ücretsiz üç öğün yemek ve konaklama imkanı sağlanacaktır. Turizm eğitim merkezimizde 2014-2015 eğitim öğretim yılı 20 Ekim 2014 tarihinde başlayacak. Kursiyerler Mart 2015 sonuna kadar okulda teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Daha sonra dört ay süreyle staj yapacak kursiyerlere, stajları bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek."

Kaynak: AA