Kılıçdaroğlu: 'Umreye gittim ama çıkıp söylemedim'

‘’Rakı masası’’ çıkışı günlerdir konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, umreye gittiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu: 'Umreye gittim ama çıkıp söylemedim'
Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘'Rakı masası'' çıkışına açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çekenlerden biri ise, umreye gittiğini söylemesi.

‘'Rakı masası'' çıkışı günlerdir konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Rakı cümlesi aklımda yoktu o anda çıktı' açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Alevi kimliği sorulduğunda ise, 'Gösteriş için ibadet olmaz. Ben umreye de gittim ama çıkıp söylemedim, ayıp bir şey bu' dedi.


İşte o röportajın bir bölümü:

O cümle (Rakı masası) daha önceden belli miydi?

-Aklımda yoktu, o anda çıktı. Konuşurken. Ama sanki bütün rakı içenlere karşıymışız gibi bir eleştiri de geldi, yok öyle bir şey. İsteğim şu, arzum da şu; ben kimsenin özel hayatına ne kendim ne de parti olarak müdahale etmem. Özel hayat kutsaldır, saygılıyım, ama CHP kimliği taşıyanlar çalışmalı, enerjilerini halk arasında, halka görüşlerini, projelerini anlatarak geçirmeliler. İsteğim bu. Entelektüellere saygı duyuyorum ama entelektüel geçinenler, elitistler var.

CHP'de çok var mı?

-Çok değil ama hiç yok da değil. n Hatırı sayılır sayıda var ki siz “Temizleyeceğim'' dediniz. Parti için, halk için çalışanları başımın üzerinde taşımaya hazırım ama çalışmayıp dedikodu üretenleri kabul etmiyorum.

Niye rakı sofrası benzetmesi peki?

-“Bu memleket rakı sofralarında kuruldu'' cümlesi vardır. Hayır bu memleket rakı sofralarında asla kurulmadı. Kanla gözyaşıyla kuruldu. Kim “Rakı sofralarında kuruldu'' diyorsa bu ülkenin nasıl kurulduğunun farkında bile değil. İşte kızdığım onlar benim, tam da bunu diyen elitistler.

Yani “Rakı sofralarında dedikodu üretenler, yani temizleyeceğim dediğiniz elitistler'', “Bu ülke rakı sofralarında kuruldu'' diyenler mi?

-Evet. Tam olarak evet.

Siz rakı mevzuunu açınca, rakı içerken fotoğraflarınız yayıldı ortaya...

O benim özel hayatım, niye müdahale ediliyor ki...

Ya Alevi kimliğiniz?

Siyasi areneda maalesef çok kullanıldı. Ben dinsiz miyim? Müslüman'ım, Allah'a, Peygamber'e, ehlibeyte, Kuran'a inanıyor muyum? Benim Müslüman'lığımı kim sorgulayacak? Bunu kendine dindar diyen reddeder. Alevi kimliğim siyaseten kullanıldı ama bunu din tüccarları yaptı, dindarlar değil, ikisinin arasında fark var.

Rahatsız oldunuz mu?

-Hayır olur bunlar, siyasette kullanılır. Eğer bir insan gerçekten inançlıysa bunları zaten yapmaz, eğer inancı kendi kariyerine odaklıysa bu yola başvurur ve bel altı oynar. Gösteriş için ibadet olmaz. Ben umreye de gittim ama çıkıp söylemedim, ayıp bir şey bu.