Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, BOTAŞ Dörtyol İşletme Müdürü Adnan Sarı'yı makamında kabul etti.


Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Dörtyol BOTAŞ İşletme Müdürlüğü'nün Türkiye'nin ham petrol ihtiyacının TÜPRAŞ'a yönlendirilmesinde önemli bir rol icra ettiğini belirtti.

Faaliyetlerinden dolayı Sarı'ya teşekkür eden Lekesiz, yeni görevinde de başarılar diledi.

-PMYO müdüründen ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürülüğüne atanan Aydın Yıldız'ı kabul etti.

Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, polisin sorumluluk bölgesinde yaşayan nüfus arttıkça, ihtiyaçların çeşitlendiğini ve ihtirasların artığını, bunun da polis teşkilatının düne göre daha fazla sorumluluk yüklenmesi gerektiğini gösterdiğini aktardı.

-Lekesiz'den İlköğretim Haftası mesajı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 15-19 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Lekesiz, mesajında, ülkemizin geleceği çocuklarımızın yüreklerinde, bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Eğitimin insanın kendisine, çevresine ve vatanına faydalı bireyler yetiştiren, toplumun kalkınmasını sağlayan en önemli unsur olduğunu ifade eden Lekesiz, gelişmişliğin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen kaliteli bir eğitimin, ülkeleri uluslararası rekabette öne çıkarabilecek değerli bir yatırım alanı olduğunu kaydetti.

Lekesiz, mesajına şöyle devam etti:

"Okul öncesinden üniversiteye eğitimin her adımında, çocuklarımızın, gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkanlarından yararlanabilmesi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefimizin gereklerindendir. Ülke olarak ortak gayemiz, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, bilgisinden aldığı güçle yoğun rekabet şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir."

Kaynak: AA