Futbolcu Ersen Martin Açıklaması

Bir dönem Birinci Lig’de adından sıkça söz ettiren Eyüpspor’un forvet oyuncusu Ersen Martin’in ‘hakaret ve yaralama’ suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Martin hakkındaki ‘hakaret’ suçlamasını reddederek, “Karşılıklı tekme salladık” dedi.


Hakaret ve yaralama suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen ve kariyerinde 13’üncü kulüp olan 2’nci Lig takımlarından Eyüpspor’un forvet oyuncusu ünlü futbolcu Ersen Martin ‘in yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 77. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki-sanık Ersen Martin hazır bulunurken müşteki sanıklardan Levent Çiftalan ile Bülent Çiftalan da duruşmaya katılmadı. Duruşmada Umut Elti de tanık olarak dinlendi.

Duruşmada savunma yapan Ersen Martin, olayın yaşandığı tarihte Almanya’da olduğunu, Türkiye’ye döndüğünde kahvaltı yaparken yanında Bülent Çiftalan’ın olduğunu söyledi.

Martin, “Bülent Çiftalan’la bir hesabım vardı. Olay günü yine Sultanahmet Köftecisi’ne gittim Hakkımda borçlarını vermedi diye sağda solda konuştukları için Bülent’in yanına gittim. Dışarıda oturan tanık Umut Elti her şeyi gördü. O sırada yanımıza Levent (Çiftalan) gelerek ‘ne oluyor burada’ dedi.

Biraz yüksek sesle konuşuyorduk. Bülent’e bir daha sizin oraya kahvaltıya gelmeyeceğim dedim. Yüksek sesle konuştuğumuz için Umut Elti içeri girdi. Hem beni hem de Bülent Çiftalan’ı dışarıya çıkarmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

“BENİM AĞZIMDAN HİÇ KÜFÜR ÇIKMADI”
Küfür etmediği halde Levent Çiftalan’ın kendisine ‘Sensin o… çocuğu’ dediğini iddia eden Martin, “Benim ağzımdan kesinlikle küfür çıkmadı. Bunu duyunca ben de sinirlendim. Bir arbede oldu. Karşılıklı birbirimize tekme salladık. Beraatımı isterim, aksi takdirde hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulansın. Ayrıca uzlaşmak da isterim. Levent bana hakaret ettiği için şikayetçiyim, cezalandırılsın. Kasti vurmadım, kendimi korudum” ifadelerini kullandı.

Duruşmada, kavganın yaşandığı olay yerinde bulunan Umut Elti’nin tanık sıfatıyla ifadesi alındı. Elti, Martin’in küfür ettiğini duymadığını, Martin ile Bülent-Levent Çiftalan’ın birbirlerine karşılıklı tekme vurduğunu gördüğünü söyledi.

Elti, “O gün Ersen abi, lokanta sahibi Bülent’le konuşuyordu. Seslerini yükselttiklerini anlayınca yanlarına gittim. ‘Ersen abi bir daha böyle bir şey duymak istemiyorum’ dedi.

Bülent de böyle bir durumun olmadığını, yanlış anlama olduğunu söyledi.

Sıkıntı çıkacağını anlayınca Ersen abinin koluna iyice sarıldım. Bülent’in kardeşinin o…çocuğu şeklinde konuştuğunu duydum. Ersen abi beni savurarak Bülent’in yanına gitti. Böyle bir cümle nasıl kullanılır diye. Arbede yaşandı. Ersen abi Bülent’e tekme vurdu. Levent ve Bülent de karşılık veriyordu” şeklinde ifade verdi.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK
77. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, olay yeri ile ilgili dosyaya sunulan görüntülerin bulunduğu CD’nin uzman bilirkişilerce incelenmesini istedi. CD deki görüntüler çözüldükten sonra fotoğraflandırılarak olayı kimin başlattığı ve nasıl geliştiği ortaya çıkacak.

İDDİANAMEDEN
İddianamede futbolcu Ersen Martin’in Bülent Çiftalan’ı yerde tekmelemek, kardeşi Levent Çiftalan’a da küfretmek suçundan 5 yıla kadar hapsi, Ersen Martin’e küfreden Levent Çiftalan’ın da 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Martin, savcılık ifadesinde “Kardeşi sensin o….çocuğu dedi.

Bu lafı duyunca yanlarına gittim. Bana saldırdılar. Bana tekme sallamaya başladılar. Ben de tekmelerden korunmak için tekmemi salladığımda tekmelerden birisi Bülent’e denk gelmiş” diyerek kendini savunmuştu. Karakolda uzlaşamayan iki tarafta birbirlerinden şikayetçi olmuşlardı.
Kaynak: İHA