Davutoğlu: 2015'te bitirilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İş Güvenliği Eylem Planını açıkladı. Davutoğlu, iş güvenliği konusunda Mesleki Yeterlilik Kurumunun en etkin şekilde devreye sokulacağını belirterek, tarih verdi.

Davutoğlu: 2015'te bitirilecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 'Kamu olarak bundan sonra yaptırımları artıracağız. Ama ödülü de artıracağız. Eğer işverinin işyerinde hiç kaza olmamışsa onlardan alınan kesintiler alınmayacak. Bir ödül mekanizması kuracağız. Eğer ölümcül bir kaza olmuşsa şimdiki cezalardan çok daha ağır cezalar gündeme gelecek. Dolayısıyla ödül-ceza dengesini bir arada tutarak işverenlerimizi teşvik etmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, iş güvenliği konusunda Mesleki Yeterlilik Kurumunun en etkin şekilde devreye sokulacağını belirterek, '1 Ocak 2015 itibarıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu bütün hazırlıklarını tamamlayıp, sertifikalandırma, belgelendirme aşamasına gelecek' dedi.

Davutoğlu, İş Güvenliği Eylem Planı'nda öncelikli olarak, 'süreç yönetimi', 'insan faktörü ve eğitim', 'toplumsal duyarlılık-bilinçlenme ve kültür' ve 'yasal düzenleme' başlıkları üzerinde çalışacaklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, İş Güvenliği Eylem Planına ilişkin, 'Bütün çalışmaları paydaşlarla, Bakanlar Kurulunda ilgili arkadaşlarla görüşüp, bunu nihai somut adımlara dönüştüreceğiz. İnşallah bir ayı geçmemek üzere, çok daha geniş bir katılımla bunu işveren ve işçi sendikalarımızla birlikte kamuoyuyla paylaşacağız.' ifadelerini kullandı.