Ayhan, Onarımı Tamamlanan Okullarda İncelemelerde Bulundu

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 2014 yılı eğitim yatırımları programı kapsamında bakım onarımı yapılan okullarda incelemelerde bulundu.


İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, İl Özel İdaresince 2014 yılında 72 okulun bakım ve onarımını gerçekleştirildiğini ve yeni yapım kapsamında 68 yeni okulu eğitime kazandırıldığını belirtti.

Ayhan, eğitim alanında yapılan çalışmaların Valilik, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yakından takip edildiğini aktararak, okulların ihtiyaçlarının, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nin öz kaynaklarıyla çözüldüğünü ifade etti.

Okulların yapımında İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü teknik ekipleri ortaklaşa hareket edildiğini de belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"İdaremizce 2014 yılında 72 okulun onarımı yapılmıştır. İl Özel İdaresi olarak temel amacımız eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımızın ihtiyaçlarını gidermektir. Öğrenciler tatile girdiği andan itibaren okullarımızın çatı, boya, ısı yalıtımı ve çevre düzenlemesini gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın 3 aylık tatil dönemini en iyi şekilde değerlendirerek gerekli çalışmaları yapıyoruz. 2014 yılında Sivas'ta 72 okulun bakımı ve onarımı için toplam 7 milyon lira ve 68 adet yeni yapım okul içinde toplam 60 milyon lira harcama yapılmıştır. Yapımı tamamlanan okullar yeni eğitim öğretimine başlayacak, diğer okulların ise yapımı sürecektir."

Kaynak: AA