Ardıç Ağaçlarının Mermer Ocağı Şirketi Tarafından Kesildiği İddiası

Burdur'da bir mermer ocağı şirketinin ardıç ağaçlarını kestiği iddiaları üzerine Valilik bünyesinde oluşturulan ekip, bölgede incelemelerde bulundu.


Burdur Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve beraberindeki ekip Bağsaray köyüne yaklaşık 5 kilometre mesafede Arlıtaş Mevkisi'de özel bir mermer ocağı firmasının ardıç ağaçlarını kestiği iddia edilen bölgeye geldi.

Burada incelemelerde bulunan Özgödek, gazetecilere yaptığı açıklamada Antalya, Isparta, Burdur, Denizli Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz ve köy halkının Vali Hasan Kürklü'yü ziyaretinin ardından konuyla ilgili görevlendirildiğini söyledi.

İlgili teknik personel ve müdürlerle olay yerinde inceleme yaptıklarını anlatan Özgödek, "Bu incelemeyi bir rapora dökeceğiz ve Vali beye arz edeceğiz. Arkadaşlar endişelerini ilettiler. Bizim arkadaşlarımız da not aldılar. Bütün bunlar mevzuat çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutulacak" dedi.

- "Seralar zarar görecek, yollar bozulacak, toz olacak"

Köylülerden Havva Altın ise bölgedeki ağaçların kesilmesini istemediklerini dile getirdi. Bölgeye mermer ocağı açılırsa köyün su kaynaklarının ve doğanın zarar göreceğini belirten Altın, "Bir haftadır ağaçlar kesiliyor. Burası mermer ocağı olursa toz olacak, seralar zarar görecek, mermer kamyonları yollarımızı bozacak" diye konuştu.

Köylülerden Ayşe Darıcı da hiçbir şekilde ağaçların kesilmesini istemediklerini vurguladı. Köylerinin güzelliklerini korumak ve doğaya sahip çıkmak istediklerini ifade eden Darıcı, ormanlarla nefes alıp yaşadıklarını kaydetti.

Köyde yaklaşık 25 yıldır çobanlık yaptığını anlatan Gültekin Dağaşan, çevrede tarihi eser kalıntılarının da bulunduğunu iddia ederek, yetkililerin konuyu araştırmasını istedi.

Bölgedeki ardıç ağaçlarının kesildiğini iddia eden köylüler 10 Eylül'de Vali Hasan Kürklü'yü ziyaret ederek inceleme yapılmasını istemişti.

Kaynak: AA