Ak Parti Hatay Milletveili Türkoğlu Açıklaması

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin Devlet Hastanesi'ne uzman doktor atanması için gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti.


Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süreden beri eksikliği hissedilen Erzin Devlet Hastanesi'nde uzman doktor sıkıntının giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde zorunlu hizmet kurasıyla hastaneye genel cerrahi, kadın doğum ve çocuk doktoru branşında 3 atama gerçekleştirileceğini ifade eden Türkoğlu, bir sonraki dönemde de diğer branşların atanması için çalışmaların yapılacağını söyledi.

Hastanede yeterince doktor olmamasının vatandaşın tepkisine neden olduğunu belirten Türkoğlu, "Hastanenin sadece acil ve dahiliye bölümünde hizmet veriliyor. Bu sıkıntı aşılacak" dedi.

Milletvekili Türkoğlu, 2009 yılında hizmete açılan Erzin Devlet Hastanesi'nde çeşitli zamanlarda uzman doktorlar gönderildiğini, ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunların başka illere geçiş yaptığını hatırlattı.

Dörtyol ilçesine yapılacak olan 300 yataklı hastanenin de projesinin tamamlandığını belirten Türkoğlu, buranın ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Kaynak: AA