733'üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Başladı

Bu yıl 733'üncüsü gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.

733'üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Başladı

Söğüt’te 3 gün boyunca sürecek olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, saat 10.30’da Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in, Türk Büyükleri Anıtı önüne çelenk sunması ile başladı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden program, Söğüt Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun halk oyunları gösteri ile sona erdi.

Şenliklerde kurban kesiminin ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Ertuğrul Gazi Türbesi'nin bahçesinde bulunan Osmanlı padişahlarının tuğraları, deri kesme, hat sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Çelebi Sultan Mehmet Camii'nde Ertuğrul Gazi ve Türk büyükleri adına okutulan Mevlid-i Şerif'e katıldı

İlk günkü program sona ererken, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı programın, saat 11.00’da mehteran bölüğü eşliğinde Ertuğrulgazi Caddesi'nden tören alanına yürünmesi ile başlayacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA