Vali Seddar Yavuz, Eşme İlçesine Ziyarette Bulundu

Uşak Valisi Seddar Yavuz Eşme ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Seddar Yavuz, Eşme İlçesine Ziyarette Bulundu

Eşme ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret programında ilk olarak Eşme Kaymakamlığını ziyaret eden ve hükümet konağında ilçe kaymakamı Türker Çağatay Halim ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz’a, kaymakam tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

Brifingin ardından Vali Yavuz, ilçelere gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Uşak’ta göreve başladığım 2014 yılı Şubat ayından bu yana her fırsatta ilçelerimizi ve köylerimizi bizzat ziyaret ederek, buralardaki devlet yatırımlarımızı ve gelinen safhayı yerinde görmek, varsa yaşanan sıkıntıları çözmek, vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini yerinde dinlemek üzere ilçelerimize geldim. Devletin ve hükümetimizin temsilcisi olarak vatandaşımıza verilen hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi, aksaklıkların giderilmesi, ilçe ve köylerimize daha iyi hizmet verilmesinin takipçisiyim. Uşak ilimizin 5 ilçesinin her birisi kendine has özellikleriyle ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyorlar. Ekonomik, sosyal, tarihi ve turistik ayırt edici özelliklere sahip ilçelerimiz, huzurlu ve güvenli olmalarıyla da vatandaşlarımızın kalıcı ikametlerine imkan sağlıyor” dedi.

Son 10 yılda vatandaş odaklı devlet hizmetlerinde ve gerçekleştirilen yatırımlarda büyük artış olduğunu vurgulayan Vali Seddar Yavuz “Devletimizin ve hükümetimizin vatandaşa bakış açısı da gelişen ve değişen dünya şartları çerçevesinde değişmektedir. Köklü ve büyük bir medeniyete sahip Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz artık ‘milleti yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla vatandaş odaklı gelişme ve kalkınma projelerini hayata geçirmekte, il, ilçe ve köylerimizin her birine insanımıza yaraşır bir hizmet götürme noktasına gelmiştir” dedi.

Vali Yavuz, Eşme Kaymakamlığının ardından Eşme İlçe Belediyesine geçerek 30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde göreve gelen Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, ilçede yürütülen belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ve belediye başkanlığı ziyaretinden sonra ilçe merkezinde incelemelerini sürdüren Vali Seddar Yavuz ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yaptırılan Eşme Sosyal Güvenlik Merkezine geçti. İnşaat alanında yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, vatandaşımızın doğrudan ve yoğun bir şekilde faydalandığı kurumların fiziki ortam ve sunulan hizmet açısından en iyi düzeyde olmasını arzu ettiğini belirtti.

Eşme Sosyal Güvenlik Merkezinin bu yıl sonuna kadar hizmete gireceği ifade edildi.

Sağlık hizmetleri konusunda da yurt genelinde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde de yatırımları devam eden Sağlık Bakanlığımızın 60 yatak kapasiteli Eşme Devlet Hastanesi binası hakkında bilgi alan Vali Seddar Yavuz, Başbakanlık TOKİ Başkanlığı tarafından Eşme ilçemizde gerçekleştirdiği bir diğer çalışmayı da yerinde inceledi. 188 adet konut inşaatı, ticaret merkezi, cami inşaatı ve genel çevre düzenlemelerini kapsayan projenin Eşme ilçesinde örnek bir çalışma olacağı, ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatta kaliteli konut temini için önemli bir uygulama olduğunu vurgulayan Vali Seddar Yavuz, işyerlerinde iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında da çok daha titiz davranılması gerektiğini belirtti.

Sosyal güvenlik merkezi, TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen inşaatları inceleyen Vali Seddar Yavuz Eşme ilçe merkezinde daha sonra hayırsever şehit annesinin katkılarıyla yaptırılan Şehit Mustafa Eğerci İmam Hatip Lisesi inşaatını ve Kemer Camiinde incelemelerde bulundu. Vali Yavuz daha sonra ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulunmak üzere Eşme’den ayrıldı.

İncelemeleri sırasında Vali Seddar Yavuz'a, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve dair müdürleri eşlik etti.
Kaynak: İHA