Sultan Abdülhamit Han Camii'nde Çevre Düzenlemesi

Kartepe Belediyesi ana arter güzergahlara cepheli camileri kent estetiğine uygun hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sultan Abdülhamit Han Camii'nde Çevre Düzenlemesi
Cami çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Arslanbey Sultan Abdülhamit Han Camii’ni de yeni bir çehreye kavuşturuyor.
Kent imajına uygun yapılaşma projeleri ile Kartepe’de kent olgusunu daha hissedilir hale getirme hedefindeki Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, dini tesislerde de bu kapsamda çalışmalarına hız verdi. İlçe genelinde ana arter güzergahlara cepheli camilerde uygulanan çevre düzenlemeleri ile iyileştirme çalışmaları cami cemaatleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sultan Abdülhamit Han Camii çevre düzenlemesi ile ibadethanenin görsel olarak daha çekici bir görünüme kavuşturmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürütüyor. Bölgede ihtişamlı yapısı ile geçen yıl ibadete açılan Sultan Abdülhamit Han Camii’ni çevreleyecek taş duvar yapımına başlayan ekipler, cami bahçesinde de 850 metrekarelik alanda baskı beton, sundurma ile kapalı musalla taşı bölümü yaparak ibadethanenin eksikliklerini gidermeyi hedefliyor. Cami çevresinde peyzaj çalışması ile kalan kısmı yeşil alan olarak düzenleyecek ekipler geçen ay umumi tuvaletleri bölge halkının ve cemaatin hizmetine sunmuştu.

Halkın en yoğun kullanım mekanı olan camilerin çevre düzenlemesine büyük önem verdiklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sultan Abdülhamit Han Camii’ni yeni çehreye kavuşturacak çalışmaları kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Cami cemaatinin hayır duasını alan çalışmaların gördüğü takdir karşısında Başkan Üzülmez, “Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmalarımıza halkımızın vereceği destek için şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA