Simav Belediyesi'nden İşçilere Sağlık Taraması

Simav Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, belediyenin tehlikeli bölümlerinde çalışan işçileri sağlık taramasından geçirdi.


Simav Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz Girgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, temmuz ayında Kütahya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'yle "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası" gereği sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Bu kapsamda, Eynal Kaplıcalarının bazı birimlerinde görev alan 40 personeli sağlık taramasına tabi tuttuklarını belirten Girgin, şöyle konuştu:

"Sağlık taramasında, solunum fonksiyon testi, işitme testi ve kan sayımı testleri yapıldı. Daha sonra doktor kontrolünün tamamlanmasının ardından her çalışanımız için sağlık raporu verilecek. Bunun yanı sıra 40 personelimize, Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezinde hizmet verdikleri alanlarla ilgili meslek kursları başlayacak. Bu eğitimin verilmesindeki amacımız ise tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda çalışma gösteren personelimizin, çalıştıkları alanlarda karşılaşabilecekleri risklere karşı neler yapması gerektiği konularında bilgi sahibi ve birer kalifiyeli eleman olmalarıdır. Bizler de çalışanlarımızın çalışma anında, karşılaştıkları risklerin kaldırılması noktasında yapılan işleri de denetleyeceğiz."

Kaynak: AA