Peçeli Baykuş Tedavi Altına Alındı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde avcılar tarafından vurularak yaralanan nesli tükenmek üzere olan Paçalı Baykuş tedavi altına alındı.

Peçeli Baykuş Tedavi Altına Alındı

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan "Peçeli Baykuş" Hatay Büyükşehir Belediyesine ait kimsesiz hayvan barınağındaki veterinerler tarafından tedavi altına alınarak iyileştirilmesi konusunda çalışmalara başlandı. Yaralı halde köylüler tarafından bulunarak barınağa getirdiği peçeli baykuşun, tarlalarda fare ve haşerelerle beslenen nesli tükenme tehlikesi altında olan "Peçeli Baykuş" türü olduğu belirlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında sorumlu Remzi Güven, yaptığı açıklamada, köylüler tarafından yaralı olarak getirilen baykuşun kanadında bulunan saçmaların çıkarıldığını söyledi.

Baykuşun kanat eklemlerinin tamamen kopmuş vaziyette olduğunu sözlerine ekleyen Deniz Güven, "Baykuşun yaralarından dolayı eski haline dönmesi pek mümkün gibi görünmüyor. Veteriner hekimlerimizle beraber günlük tedavilere devam ediyoruz. Yaşam şansı çok az görünse de veteriner arkadaşlarımızla nesli tükenmekte olan 'Peçeli Baykuş'u yaşatmak için çalışacağız" dedi.

Bu arada baykuşun kanadındaki saçmalarla uzun süre kalması nedeniyle kanadının kesileceği bildirildi.

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli de son 3 yılda barınağa yaralı olarak yaklaşık 100 şahin ve kanatlı hayvanın getirildiğini ifade ederek nesli tükenme tehlikesi altında olan canlıların avcılar tarafından katlediğini ve bunun kuruyucu olan hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Kaynak: İHA