Müezzinoğlu: Ankara'da sudan kaynaklı sağlık sorunu yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki suyla iligli tereddüt edecek durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Ankara'da sudan kaynaklı sağlık sorunu yok" dedi.

Müezzinoğlu: Ankara'da sudan kaynaklı sağlık sorunu yok
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki su tartışmalarıyla ilgili konuştu. Müezzinoğlu, Ankara'daki suyla iligli tereddüt edecek durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, 'Ankara'da sudan kaynaklı sağlık sorunu yok' dedi.

NTV ekranlarında soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Ankara'da bin 91 merkezde su numunesinin alındığı noktalara dikkat çekerek, 'Bunu belirli periotlarla alıyoruz. Kontrol ediyoruz ve günlük olarak bunların tahlillerini yapıyoruz' diye konuştu. 'Temmuz-Ağustos aylarında da Ankara'da yaklaşık 500 numune alıp incelenmiş' diyen Müezzinoğlu, 'Şu ana kadar yapılan bütün tetkiklere göre, Ankara'nın içme suyunda vatandaşımızın sağlığıyla ilgili en ufak bir sıkıntı, tereddüt söz konusu değil' şeklinde konuştu.

'SÜLFAT ORANI RENK DEĞİŞİKLİĞİNE VE KOKUYA SEBEP OLUYOR'


Suyun rengi ve kokusu konusunda ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Kızılırmak suyundaki sülfat oranının yüksek olması renk değişikliğine ve kokuya sebep oluyor. Ama sağlık açısından herhangi bir sıkıntı söz konusu değil' dedi.

'İKİ GÜN SONRA MAHCUP OLACAKLAR'

'Kamuoyunu yanlış bilgilerle, kasıtlı bilgilerle, ideolojik duruşlarla, yanlış yönlendirmeye hakları yok' eleştirilerinde de bulunan Müezzinoğlu, 'İki gün sonra yine mahcup olacak onlardır.
İki gün sonra biz görevimizi yaptık diyemezler. Bu milleti huzursuz etmenin suçluluğunu da yaşamak noktasında kalırlar. Hele ki kolere salgını cümleleri... Bu anlamda en ufak ön uyarı bilgisi dahi söz konusu değil' diye konuştu.

Sülfat oranın insan sağlığı üzerinde bir etkisi olmadığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, 'Sağlığı etkileyecek durumlara izin vermeyiz. Musluk suyunu tüketmekte hiçbir sorun yok' dedi. BEYAZ GAZETE