Manisa'dan Kısa Kısa

İstanbul'da görev yapan Anestojiyoloji Reanimasyon ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.


Lüleci, Saruhan Otel'de beraberinde bir grup akademisyen ile birlikkte düzenlediği basın toplantısında rektörlük seçimlerinde aday olacağını bildirdi.

Üniversite yönetimine talip olduklarını kaydeden Lüleci, seçilmeleri halinde üyeleriyle bütünlük halinde öğrencilere yakın ve öğrencilerle diyalog halinde bir yönetim örneği sergileyeceğini belirtti.

-Servis şoförleri bilgilendirildi

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesi servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Şoförler ve Otomobilciler Odasında düzenlenen seminerde katılımcılara mevzuatla ilgili detaylı bilgi verildi.

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, her servis şoförünün eğitim yılında kendi evladını taşır gibi dikkatli ve hassas olması gerektiğini söyledi.

Turgutlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen ise konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

-Manisa'da simit fiyatları zamlandı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Unlu Mamuller Komisyon Başkan Yardımcısı Ruşen Gültekin, 75 kuruş olan simit fiyatının 90 kuruşa çıkarıldığını söyledi.

Gültekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 ay önce zam yapılması yönünde esnafla görüştüklerini belirtti.

Susam ve una gelen zamlardan sonra simite zam kararı aldıklarını kaydeden Gültekin, ''Bir ay önce Ticaret Odası'nda aldığımız kararı uygulamayı düşündük. Dünden itibaren simit 90 kuruş oldu. Ocak ayında ise 1 lira olması düşünülüyor. Özellikle susam yüzde 150 zamlandı. Dışarıdan ithal aldığımız için dünden itibaren bu fiyata geçmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA