Mali Müşavirlere 'Haksız Rekabet' Eğitimi Verildi

Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine, haksız rekabetle mücadele konusunda eğitim verdi.


SMMMO toplantı salonunda yapılan seminere, Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanı Yahya Arıkan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları eğitmenleri İlhan Bora, Halil Kırlı ve Nevzat Pamukçu katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Burdur SMMMO Başkanı Cihat Çavuşoğlu, camia olarak attıkları her adımın, kanunlar, yönetmelikler ve mecburi meslek kararlarıyla belirlendiğini, en büyük sorunlarının ise tahsilat ve haksız rekabet sorunu olduğunu belirtti.

Haksız rekabet sorununda ikinci ve üçüncü kişilerin devreye girdiğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Haksız rekabetin sona erdiği gün, tahsilat sorunu da bitmiş olacaktır. Zaman zaman toplantılar ve forumlar yapılmaktadır. Gelir İdaresi yetkilileri tarafından muhasebe ücretlerinin aynı kiralarda olduğu gibi banka yoluyla ödenmesi, aksi halde gider yazılamayacağına dair bir tebliğ için çalışmalar yapılmaktadır. 2015 yılında yürürlüğe girecek ve bugün farkındalık eğitimini alacağımız mecburi meslek kararları, haksız rekabeti yeterince önleyecektir."

Haksız rekabetle mücadele yazılımının, meslek mensuplarınca kullanılması hakkındaki mecburi meslek kararının, Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydeden Çavuşoğlu, "TÜRMOB bizim değerimizdir. Odalar olarak, ferdi olarak hareket etmek yerine TÜRMOB çatısı altında bir ve diri olmalıyız. Mesleğimiz 2015 yılından itibaren sorunlarını azaltacak ve daha da kıymetlenecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, oda üyelerine yönelik hazırlanan eğitim verildi.

Kaynak: AA