Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, her türlü kaçakçılıkla mücadeleyi etkin şekilde sürdürdüklerini belirterek, vatandaşları da ücretsiz Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunmaya çağırdı.

Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce, gümrüklenmiş değeri 840 bin 412 lira olan 98 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildiğini belirtti.

Bir tırda saman yükü arasında gizlenmiş gümrük kaçağı sigaranın Kocaeli'ne getirileceği istihbaratına ulaşılması üzerine, Anadolu Otoyolu İzmit Gültepe mevkisinde gümrük muhafaza ekiplerince önlem alındığını ifade eden Canikli, dedektör köpekler Willem ve Alf'in tepki vermesi sonrası aracın arama işlemi için Derince TCDD Limanı sahasına götürüldüğünü kaydetti.

Bakan Canikli, yapılan incelemede, bandrolü ve Türkçe uyarı ibareleri bulunmayan 98 bin 500 paket kaçak sigaranın ele geçirildiğini belirtti.

Olayla ilgili araç sürücüsünün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini kaydeden Canikli, "Ekonomimize büyük zarar veren her türlü kaçakçılıkla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da ücretsiz Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA