Foça'da Afrika Kökenli 34 Kaçak Göçmen Yakalandı

Foça'da deniz yoluyla Yunan adalarına geçmek isteyen ve aralarında kadınların da bulunduğu 34 kaçak göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından batmakta olan bir lastik botta bulunarak kurtarıldı.

Foça'da Afrika Kökenli 34 Kaçak Göçmen Yakalandı
Yasadışı göçmenler Afrika kökenli çıkınca, Ebola taramasından geçirildi

Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı devriye gezen sahil güvenlik ekipleri, 08.20 sıralarında Foça açıkları Aslan Burnu mevkiinde batmakta olan lastik bot içinde 34 kaçak göçmeni tespit etti. Botta bulunan 25 erkek, 9 kadın, olmak üzere toplam 34 göçmen gözlem altına alınarak Foça Balıkçı Barınağı'na getirildi.

Beyan üzerine kimlik tespiti yapılan göçmenler Foça Balıkçı Barınağı'na kurulan seyyar bir istasyonda sağlık kontrolünden geçirildi.

Yetkililer Afrika’da yaygın olan Ebola virüsünden dolayı bu tür uygulama yapıldığını söylediler. Foça Emniyet Müdürlüğü ekipleri civarda güvenlik tedbirleri aldı. Emniyet ekiplerinin maske ve eldiven takarak sağlık tedbirleri aldığı görüldü.

Sağlık kontrolü bitiminde kaçaklar İzmir’e gönderilecek.

Üzerlerinde kimlik çıkmayan 9 kadının beyanına göre, 2 Kongo, 1 Fildişi, 1 Mali, 5 Eritre uyruklu oldukları, erkeklerin de 15 Eritre, 1 Yemen, 2 Komor Adaları, 1 Sierra Leone, 4 Mali ve 2 Kamerun uyruklu oldukları belirlendi.
Kaynak: İHA