Evlerin Önündeki Tanker Kuyruğu Mahalleliyi Korkutuyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, karayolu üzerinde ve mahalle içerisinde uzun kuyruklar oluşturan akaryakıt tankerlerine tepki gösteren mahalle sakinleri, "Gerekli önlem alınsın yoksa her an bir facia yaşanabilir" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Evlerin Önündeki Tanker Kuyruğu Mahalleliyi Korkutuyor

Yeşilköy Mahallesi sakinleri akaryakıt dolum ve dağıtım depolarına akaryakıt taşıyan tankerlerin evlerinin yanındaki park alanında bekletilmeleri ve karayolunda da uzun kuyruklar oluşturması nedeniyle korku içinde yaşadıklarını, evlerinden dışarı çıkamadıklarını anlattı.

Mahalle sakinleri yetkililerden tankerlerin daha güvenli bir alanda park etmelerinin sağlanmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Nihat Gerçinci, aniden rahatsızlanan hastalarına akşam ambulans çağırdıklarını belirterek, "Hastamıza müdahale etmek için ambulans sokaktan içeri park eden tankerler nedeniyle zor geçti" dedi.

“Mahallemizin içerisine bizlere sorulmadan hiçbir bilgi verilmeden gelişigüzel yapılan bu tanker garajı nedeniyle mahalleli olarak rahatsızlık içerisindeyiz” diyen esnaf ve mahalle sakinleri “Burada manavlarımız var iş yerlerimiz var ailelerimiz gidip gelmekte rahatsız oluyor evimizin önüne giremiyoruz. Patlama tehlikesi bulunan bu tankerlerin buradan kaldırılmasını istiyoruz” diye tepki gösterdiler.

Yaklaşık iki aydır evinin önündeki alanın akaryakıt tankerleri için park yeri yapılması nedeniyle “evimden dışarı eşim ve çocukları olmadan yalnızken çıkamaz oldum” diyen Nimet Şahin isimli ev hanımı da, “Bahçeye dahi çıkamıyorum. Kendi evimizde huzurumuz kaçtı. Yetkililerden bu araçları buradan bir an önce kaldırmalarını istiyorum” dedi
Muhtar Ferhat Aydın ise, “Yetkililerimizden mahallemizin içerisinde bulunan bu tanker parkının kaldırılarak bekleme yapmak durumunda kalan araçların daha güvenli bir alana taşınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Tanker sürücüleri ise dolum tesisine ham petrol ve mazot taşıdıklarını belirterek “Biz tanker sürücüleri için yapılan park alanı küçük ve yetersiz. Biz de ister istemez yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyoruz. Bu durumdan mahalle sakinleri, iş yeri sahipleri rahatsız oluyorlar buna biz de üzülüyoruz ama elimizden gelen bir şey yok” dediler.
Kaynak: İHA