'Çiçeğin Başkenti' Bayındır Artık Sağlıklı Kent

Çiçeğin Başkenti Bayındır'a sevindiren haber Kırşehir'den geldi.

'Çiçeğin Başkenti' Bayındır Artık Sağlıklı Kent
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Kırşehir'de düzenlenen 10.Yıl Kırşehir Konferansı'nda Bayındır da birliğe üye kabul edildi.
10-12 Eylül tarihleri arasında Kırşehir'de düzenlenen, "Küresel Isınma ve Kentlerimizin Geleceği" konulu konferansta Bayındır'ı Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli temsil etti. Sesli konferansta yaptığı konuşmada Bayındır'ı anlattı, tabii ve tarihi zenginliklerini gözler önüne serdi. Çok sayıda üyesi olan İzmir'den de 4 üyesi bulunan birliğe Bayındır'ın katılmasıyla bu sayı 6'ya çıktı.

BAŞKAN SESLİ: "ÇOK MUTLUYUM"
Bayındır Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli, İHA'ya yaptığı açıklamada Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye oldukları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Birliğe müracaatı biz yaptık. Çünkü Bayındır'ımızın çiçekçiliğinin yanısıra termalı, zeytinyağı, sütü ve yeşili var. En başta 4 bin 900 zeytin ağacı ile önemli bir noktadayız. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi merkezde olmak üzere Urla, Karşıyaka ve Balçova bu birliğe üye. Biz de beşinci kent olarak bu aile içinde yeralmaktan çok mutluyuz. Bu üyelik Bayındırımızın gelişmesi için bir fırsat. Türkiye'ye adını duyuracak ve dünya çapında tanıtılacak. Turizm hareketi daha da artacak" dedi.

Başkan Sesli Bayındır Belediyesi olarak, bundan böyle konuyla ilgili çalışmalara hız vereceğiz, projeler üreteceğiz. En başta Ergenli Ilıcalarımızı modernleştireceğiz. Başta Bayındır'ımıza ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ NEDİR?
Dünyadaki 6 Dünya Sağlık Örgütü Bölge Ofisinde yürütülen ve Avrupa’da 31 ülkede 100'ün üzerinde kentte devam eden ve gelişen küresel “Sağlıklı Kentler” Hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi için formal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuş ve bu gereklilikten hareketle bu konuya önem veren kentler bir araya gelerek “Sağlıklı Kentler Birliği” kuruldu. Sağlıklı Kentler Birliği “Sürdürülebilir Kalkınma” ve “Sürdürülebilir Kentler Oluşturmak” çok gerekli bir düzenleme olarak ifade ediliyor.

Türkiye’de Sağlıklı Kentler Birliğinin kurulması ile üye kentlerin aktif olarak deneyimlerini paylaşmaları, sorunları aktarmaları, ortak projeler geliştirmeleri, uluslararası düzeyde temsil edilebilmeleri ve ortak ihtiyaçların çözümünde güç birliği sağlanması amaçlanıyor. Yaşanabilir ve sağlıklı kentler için sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak ve kent yoksulluğu ile mücadele etmek amacıyla, birliğe üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi gerçekleştiriliyor.

Üye belediyelere belediyecilik, sağlık, planlama, çevre, konut, ulaşım, eğitim, güvenlik ve benzeri sağlıklı kent konularıyla ilgili tecrübeler, bilgi, belgeler ve proje deneyimleri aktarılıyor. “Sağlıklı Kentler Birliği” Türkiye’de bu hareketin güçlenmesi ve işbirliği açısından kentler için çok önemli gelişimler sağlıyor, daha sağlıklı kentler oluşturuluyor. Birliğin Başkanlığını halen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yapıyor. Birliğin 12 kişilik bir danışma kurulu, Türkiye'de ise 40'a yakın üyesi bulunuyor.
Kaynak: İHA