Canik'ten Model Olacak Çalışma

Canik Belediyesi’nin dershanelerin dönüşümüne model olacak şekilde kurduğu etüt merkezleri başarılarıyla dikkat çekiyor.

Canik'ten Model Olacak Çalışma

Etüt merkezlerinde kendilerini geliştiren öğrenciler birçok üniversite ve liseye yerleşti. Canik Belediyesi Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan Kariyer Gelişim Merkezi (KARGEM) ve Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi’nde (CAKEM) ücretsiz takviye ders alan öğrenciler yakaladıkları başarıyla gurur yaşattılar. Dershanelerin dönüşümüne model olacak şekilde Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen etüt merkezlerinde eğitim alan 35 öğrenci üniversitelere yerleşirken, 31 öğrenci Anadolu Lisesi, 15 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 25 öğrenci de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni kazandı. Yine Etüt Merkezlerinde ders gören 25 öğrenci de KPSS sınavından 70 ve üzeri puan almayı başardı.

"DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNE MODEL"
Hükümetimizin programında olan dershanelerin dönüşümünü biz 4 yıl önce gerçekleştirdik. Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü'nde yaptığımız etüt merkezlerimiz olan CAKEM ve KARGEM öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet veriyor. Tabi ki buralarda öğrencilerimizin yakaladığı başarılar bizleri onurlandırıyor. Burada hem ilkokul, hem ortaokul hem de lise öğrencilerimiz alanlarında uzman eğitmenlerimiz tarafından geleceğe hazırlanıyor. Öğrencilerimiz, üstelik hiç bir maddi beklenti olmadan, yeşillikler içerisinde olan ve sosyal imkanların bulunduğu kampüs içerisinde güven içerisinde eğitimin bütün imkanlarından faydalanmaktadır" dedi.

"EĞİTİM DENİLİNCE AKAN SULAR DURUR"
Canik Belediyesi olarak görevleri olmamasına rağmen eğitimin öncelikleri olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Eğitim bir belediyenin görevi değildir, ancak biz geleceğimize karşı olan sorumluluğumuzdan dolayı eğitimi her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz. Daha iyi bir gelecek için eğitime bu zamana kadar 5 milyon liraya yakın yatırım yaptık. Okullarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını giderdik. İlçemize 14 yeni eğitim yuvası kazandırdık. Bunların yanında belediye olarak yaptığımız eğitim merkezlerimiz Türkiye'ye örnek olacak niteliktedir. Gençlerimizin geleceğe hazırlanmasının temeli olan eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitim denilince bizim için akan sular durur. Bundan sonra da eğitime desteğimiz sürecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA