'Benim dedem de fakirdi'

Hollande, eski sevgilisi Valerie Trierweiler’ın kitabıyla ilgili sessizliğini bozdu. Kitaptaki ifadelerin gerçek dışı olduğunu belirten cumhurbaşkanı, ‘Yoksullara dişsiz demedim. Bu bir yalan’ dedi

'Benim dedem de fakirdi'
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski sevgilisi Valerie Trierweiler'ın olay yaratan kitabı'Merci pour ce moment' (Şimdilik Teşekkürler) ile ilgili Nouvel Observateur dergisine konuştu.
Cumhurbaşkanı, kitapta yer alan, “François fakirleri sevmez” iddiası için, “Ben bütün hayatım boyunca, tüm geldiğim görevlerde, yoksullara yardım etmek dışında bir şey düşünmedim. Asla güçlüden yana olmadım. Nereden geldiğimi de unutmadım. Bir dedem Paris'te 2 göz bir evde, kendi halinde bir terziydi, kıt kanaat geçinirdi” dedi.

‘Oyuncu veya laf ebesi değilim'
Hollande, yoksullar hakkında'dişsizler' dediği iddiasına da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, “Çok zor şartlarda, sefalet içinde yaşayan insanlarla tanıştım. Dişlerine bile bakacak durumları yoktu. Bu yoksulluğun ve sefaletin en üst kademesidir. Asla ama onların acılarıyla dalga geçen,'Dişsiz' gibi onları aşağılayan ifadeler kullanmadım. Bu iddia beni derinden inciten bir yalandır” dedi. Hollande, “Şu an yaşadığım şeyler hoş değil. Ama ne yapmamı istiyorsunuz? Fransız halkının önüne çıkıp ağlayayım mı? Ben oyuncu veya laf ebesi değilim. Olmadığım biri gibi görünmeye çalışmadım” diye ekledi.