Yunan Sahil Güvenlik Kaçırdı, Türk Sahil Güvenlik Yakaladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak isteyen 13 Suriye uyruklu kaçak göçmen sahil güvenlik ekiplerince tekneleri batmak üzereyken kurtarıldı.

Yunan Sahil Güvenlik Kaçırdı, Türk Sahil Güvenlik Yakaladı

Bodrum Akyarlar mevkisinde Yunanistan’ın Kos adasına yasadışı yollarla gitmek isteyen 1’i kadın toplam 13 kişi Sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. 5 metre uzunluğundaki fiber kaplı tekne ile Akyarlar açıklarında tekne batmak üzereyken kurtarıldı. Göçmenler, Akyarlar mevkisinden uluslar arası suda Yunan sahil güvenlik ekipleriyle karşılaştı. Kısa bir kovalamanın ardından Türk kara sularına giren tekne Türk sahil güvenliğinden de kaçmaya çalıştı. Bir anda su almaya başlayan tekne yarıya kadar battı. Sahil güvenlik ekipleri batan tekneyi görünce içinde bulunan 13 kaçak göçmeni boğulmaktan kurtardı. Sabaha karşı yaşanan olay soncunda 13 göçmen sağ bir şekilde Turgutreis sahil güvenliğine getirildi.

Yapılan soruşturma sonucunda organizatörün jetski ile Yunan sahil güvenlik ekiplerinde kaçtığı öğrenildi. 13 kaçak göçmen ise alınan ifadelerin ardında, Kaçakçılık şube amirliğine gönderildi.
Kaynak: İHA