Vali Yavuz'un, Eşme Ziyareti

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Eşme'de incelemede bulundu, köyleri ziyaret etti.


Yavuz, ziyaret programında ilk olarak Eşme Kaymakamlığına giderek Türker Çağatay Halim'den ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Kaymakamlığın ardından Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'i ziyaret eden Yavuz, ilçede yürütülen belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı. Vali Yavuz, daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yaptırılan Eşme Sosyal Güvenlik merkezini, TOKİ tarafından yapımı süren 188 konut, ticaret merkezi, cami inşaatında incelemelerde bulundu.

İlçe merkezinde hayırsever şehit annesinin katkılarıyla yaptırılan Şehit Mustafa Eğerci İmam Hatip Lisesi inşaatını ve Kemer Cami'nde de incelemede bulunan Yavuz, daha sonra Dereköy, Saraycık ve Dervişli köylerini ziyaret etti.

Ziyaretine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz, Eşme'ye 2012-2014 yılları arasından KÖYDES projeleri kapsamında yaklaşık 5,5 milyon liralık yatırımın gerçekleştirildiğini söyledi.

Devletin imkanlarını köylerin gelişmesi ve kalkınması için seferber ettiklerini ifade eden Vali Yavuz, "Şehirlerimizde ne tür imkanlar var ise o imkanlar köylerimizde de bulunsun istiyoruz. İnsanlarımız bazı sebeplerden dolayı köylerden kentlere göç etmek zorunda kalıyor. Biz bu etkenleri ortadan kaldırıp köylerdeki kalkınmayı hızlandırırsak göçlerin sona ermesi muhtemeldir. Eğer köylerimizdeki geçim standardını yükseltip, tarım ve hayvancılık gibi girişimleri canlandırıp gelir düzeyini yükseltirsek, yaşam standartlarını artırırsak göçü azaltabiliriz" diye konuştu.

Vali Yavuz'a incelemeleri sırasında, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve daire müdürleri eşlik etti.

Kaynak: AA