Sosyal Paylaşım Sitesine Hobisinin Dolandırıcılık Olduğunu Yazan Öğretmen ve Suç Ortağına 46'şar Yıl Hapis

Bursa'nın Keles ilçesinde, paravan şirket üzerinden tonlarca kiraz aldıkları çiftçileri dolandırdıkları iddia edilen sanıklar 46'şar yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Sanıklardan birinin, internet sitesine, hobisinin "saf ve temiz insanları dolandırıp gününü gün etmek", ilgi alanınınsa "hırsızlık" olduğunu yazdığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, 2013 yılında kiraz hasadının olacağı tarihlerde Keles'e gelerek kendilerini bir şirketin muhasebecisi, ziraat mühendisi ve şirket elemanı olarak tanıtan Recep Ü, Salih Y. ve E.Ö, bir köyde dükkan kiralayarak, paravan şirketlerine ait tabela astı. Çevredeki köylülerin kirazlarını yüksek fiyattan ve peşin alan dolandırıcılar, köy camilerinin önündeki ağaçlardan toplanan kirazları da yüksek fiyattan alarak köylünün itimadını kazandı. Ancak zanlılar, çok geçmeden, köylülere kirazların ihracata gittiğini ve paralarını bir hafta sonra ödeyeceklerini söyleyerek vadeli kiraz almaya başladı.

Bu şekilde yüklü miktarda kiraz alan dolandırıcılar sessizce ortalıktan kayboldu. Ödeme zamanı geldiğinde paralarını almaya giden köylüler, iş yerinin kapalı olduğunu tabelanın ise sökülmüş olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı.

Keles Cumhuriyet Savcılığı, köylülerin şikayete üzerine yaptığı araştırmada, şahısların Türkiye'nin değişik bölgelerinde çok kişiyi dolandırdığını, fakat daha önceki davalardan hukuki ihtilaflardan yararlanarak beraat ettiklerini belirledi. Savcılık, mesleği öğretmenlik olan dolandırıcılardan Salih Y'nin bir sosyal paylaşım sitesinde, hobileri için "Halkı, temiz ve saf insanları dolandırmak, gününü gün etmek", ilgi alanları için ise, "Hırsızlık, dolandırıcılık ve organize suçlar" olarak yazdığını tesbit etti. Zanlılar çok geçmeden İzmir'de polis tarafından yakalandı. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 28 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen Salih Y. ve Recep Ü. 46'şar yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanıkların diğer şehirlerde de yargılanıp çeşitli cezalara çarptırıldığı öğrenildi

Kaynak: İHA