Simav'dan 72 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 72 hacı adayı kutsal topraklara dualarla uğurlandı.


Belediye Meydanı'ndaki uğurlama töreninde, hacı adayları ve yakınları birbirlerine sarılarak helallik istedi.

Simav Müftüsü Mustafa Arslan, törende yaptığı konuşmada, inanan her insan o kutsal topraklara gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşıdığını söyledi.

Kutsal toprakların Allah'ın yer yüzünde mübarek kıldığı güzide mekanlar olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Belki yüzlerce kez yolculuk yapmışsınızdır ama hiç böylesini yapmadınız. Şu yolculuktan elde ettiğiniz, edeceğiniz sevabı ve karı bugüne kadar yaptığınız hiçbir yolculuktan elde etmediniz ve edemeyeceksiniz. Bu yolculuk yeryüzünde olan en kutsal mekana yapılan, en kutlu yolculuktur. Bu yolculuk, Allah Resulü'nün doğup büyüdüğü, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü ve hayatını yaşadığı, ayak izlerinin olduğu, vahiy indiği kutsal beldelere yolculuktur. Bu yolculuk İslam'ın beş temel esasından biri olan hac ibadetinin yapıldığı Beytullah'a, Arafat'a, Mina'ya ve Müzdelife'ye yapılan bir yolculuktur. Bu nedenle vakitlerinizi boşa geçirmeyiniz. Alışverişle fazla meşgul olmayınız. Allah şimdiden haccınızı kabul etsin."

Daha sonra İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok tarafından toplu dua yapıldı ve ardından hacı adayları uğurlandı.

Kaynak: AA