Ödemiş’te Susuz Yaz Tartışmaları

Ödemiş Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü görevinden emekli olan makine mühendisi Kadir Coşar, Ödemiş’te yaz aylarında yaşanan su sorununun depo ve altyapı yetersizliğinden değil depoların doldurulamamasından kaynaklandığını belirterek, İZSU’nun bölgede doğru şekilde yapılanarak vakit kaybetmeksizin en az 15 adet yeni kuyu açılması gerektiğini söyledi.

Ödemiş’te Susuz Yaz Tartışmaları

İlçedeki su sorunu depolar ve şebeke yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Coşar, “Ödemiş in 80-85 bin merkez nüfusuna yetecek toplam 9 bin 500 m³ hacminde altı adet servis deposu, iki adet terfi deposu mevcuttur. Su şebekesi inşaatı 2002 yılında tamamlanmış olup 10 yıldır problemsiz çalışmaktadır. Yeni sayılan su şebeke sistemi Ödemiş nüfusunun 200 bin olmasına kadar karşılayacak şekilde projesi hazırlanmış ve uygulanmıştır. Özetle, su sorunu depolar ve şebeke yetersizliğinden değil, su üretimi yetersizliğindendir. Yani üretim tüketimi karşılayamamaktadır. Mevcut kuyular genel kuraklık ve bakımsızlıklarından dolayı su verimleri azalmış olup depoları dolduramamakta ve o depoların beslediği mahallelerde su sıkıntısı oluşmaktadır” dedi.

2014 yılının son derece sıkıntılı geçtiğini söyleyen Coşar, Büyükşehir yasasının ardından İZSU’nun bölgeyi yeterince iyi analiz edemediğine dikkati çekerek, “2014 yılı çok sıkıntılı bir şekilde geçmiştir. Şu anda yapılacak bir şey yoktur. Ancak 2015 yılının Ödemiş merkez ilçenin su sıkıntılarını çözmek için beklemeksizin en az 14-15 adet yeni derin kuyu sondajlarının yapılması ve sisteme bağlanması gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA