Mudanya'dan Kısa Kısa

Mudanya Belediyesi'nin Arnavutköy mevkiindeki Balıkçı Barınağında iyileştirme ve bakım çalışmaları başladı.


Barınakta gerçekleşen yıkımlar sonrasında ve zamanla meydana gelen betonlardaki çatlaklar, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yenileniyor. Sürdürülen çalışmalarda Balıkçı Barınağı içindeki irili ufaklı teknelerin Arnavutköy Barınağından Tirilye Balıkçı Barınağı'na ve diğer barınaklara geçici olarak nakledildiği belirtildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Arnavutköy'deki balıkçı barınağımızın onarımdan geçirilmesi ve daha sağlıklı konuma getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

-Barış sembolü çalışması tamamlandı

Mudanya Mütareke Evi Müzesi'nin yanında Mudanya Belediyesi tarafından yaptırılan 60 metrekarelik ''Barış Sembolü'' tamamlandı.

Mudanya'nın bu yıldan itibaren barışın ve kardeşliğin başkenti olarak anılacağını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Barış Sembolünün Mütareke Binası ve bölgeye ayrı bir hava ve renk katacağını söyledi.

-Dolgu alanı otoparka dönüştürülüyor

Mudanya Belediyesi tarafından trafik sıkışıklığının önüne geçebilmek için otopark çalışmaları devam ediyor.

Sürdürülen çalışmalar kapsamında Demirhane mevkiinde bulunan dolgu alanında 2 binden fazla araç alacak şekilde yeniden düzenleme yapılmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde oturma guruplarının da yerleştirileceği ve ışıklandırılmasıyla güvenli bir otoparka kavuşturulacağı belirtildi.

-Çağrışan'a modern tuvalet

Çağrışan Mahallesi'ndeki eski tuvaletler Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yenilenerek daha modern ve kullanışlı hale getirildi.

Vatandaşların hizmetine sunulan tuvaletler, mahalleye gelecek olan yerli yabancı herkese hitap edecek şekilde düzeyde restore edildi. Bu yöndeki modern çalışmanın diğer mahallelerde de gerçekleştirilmesi talimatını veren, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu tür sosyal hizmetlerin verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

-Göynüklü'ye park ve dinlenme alanı

Göynüklü Mahallesi'nde yapımına başlanan 900 metrekarelik park ve dinlenme alanı düzenleme çalışmasının kısa zamanda bitirileceği bildirildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Göynüklü Mahallemiz sınırları içinde oluşturduğumuz 900 metrekarelik alanın düzenlenmesini tamamladık. Önümüzdeki günlerde alan içine dinlenme oturma grupları, oyun araç gereçleri, spor aletlerinin yerleştirilmesini sağlayacağız'' dedi.

Kaynak: AA