Milas'ta Altyapı Tepkisi

Milas'ta patlayan fosseptik borusu, bir evin atık suyla dolmasına neden oldu.

Vatandaşların defalarca bilgi vermesine müdahale edilmeyen ve sokaklarda saatlerce akan atık su, vatandaşların isyan etmesine neden oldu.
Milas’ta sık sık patlayan atık fosseptik boruları vatandaşları isyan ettirdi. Yine son olarak geçtiğimiz pazartesi akşamı Şevketiye Mahallesi Kemerler Caddesi’nde de patlama yaşandı. Caddenin ortasından geçen fosseptik borusunda yaşanan patlama, bir evin tuvaletinden evin içine atık su dolmasına neden oldu. Borudaki patlamayla şişen suyun birden evi pis suyla doldurduğunu söyleyen vatandaşlar, durumu yetkililere defalarca bildirdiklerini ancak bir çözüm alamadıklarını söyledi.

Ekiplerin patlama üzerine geldiğini ve patlama noktasında kısa bir çalışma yaptığını söyleyen mahalleli, çalışmanın ardından sokağa akan pis suyun önlenmeden öylece bırakıldığına dikkat çekti. Mahalledeki ara sokaklardan akmaya başlayan tonlarca pis su, çevredeki market ve evlerde ciddi rahatsızlıklara neden oldu.

PATLAMA VE SONRASI REZALETİN TABLOSU
Fosseptik borusunda yaşanan patlamayla evi atık suyla dolan Özlem Aydın, atık su borusu sistemindeki patlama kadar ekiplerin ilgisizliğinden de şikayet etti. “Aramadık yer bırakmadım. Ama bu boruyu bu halde bırakıp gittiler. Evimi pis su bastı ancak komşularımdan başka kimse yardım etmedi. Vatandaş bunu hak etmiyor!” diyerek isyan eden Aydın; “Kışın burada su baskını yaşıyoruz. Yazında aynı şeyle karşılaşmak beni çileden çıkardı. Evimin tuvaletinden çıkan su odalara dağıldı. Ne yapacağımı bilemedim. Hemen yetkilileri aradım. Mahallemde böyle böyle bir sorun var, evimi de pis su bastı dedim. Ancak patlama noktasına uygulanan, çözüm sunmayan basit bir müdahaleden başka bir şey hizmet göremedim” diye konuştu
Kaynak: İHA