Konya'da Hırsız-polis Kovalamacası

Konya'da otoparka bırakılan aracı çalan 3 kişi, polisten kaçmaya çalışırken önce bir bisikletliye, ardından aydınlatma direğine çarptı.


Hasan Şekerci,Meram ilçesindeki bir hastanenin yakınındaki otoparka bıraktığı 42 EFR 92 plakalı hafif ticari aracını bulamayınca polisi aradı.

Şekerci'nin verdiği bilgiler doğrultusunda kent genelinde aracı aramaya başlayan polis ekipleri, aynı marka ve renkte plakası sökülmüş bir aracı Karatay ilçesinde seyir halindeyken gördü. "Dur" ihtarına uymayan araçtakiler hızla kaçmaya başladı.

Uzun süren kovalamaca sonunda araç Fetih Caddesi Altıyol kavşağında önce Bayram Togan isimli bisikletliye, ardından da kaldırımdaki aydınlatma direğine çarptı.

Peşindeki polislerin yolunu kestiği araçtaki sürücü Osman Ç. ve Nuri K. yaya olarak kaçtı. Ebru D. ise gözaltına alındı.

Çevrede araştırmalarını sürdüren polis, Nuri K'yi de olay yeri yakınlarında yakaladı.

Hafif şekilde yaralanan bisiklet sürücüsü Bayram Togan'ın tedavisi, olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerince yapıldı.

Araştırmalar sonunda aracın Hasan Şekerci'ye ait olduğu belirlenirken, polisin yaptığı aramada bir miktar esrar ile demir kesme makası, pense ve tornavida gibi malzemeler bulundu.

Araç sahibi Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce aldığı aracını hastane yakınlarındaki otoparka bırakıp, anahtarını otopark görevlilerine teslim ettiğini söyledi.

Şekerci, otopark görevlilerinden şikayetçi olacağını ifade etti.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak: AA