Kar Maskesi Giyip İşçileri Bağlayıp Silahla Fabrikayı Soydular

Bursa’da bir tekstil fabrikasına gece vardiyasında baskın yapan silahlı 3 soyguncu, ellerini kelepçe ile bağladıkları fabrika çalışanlarını yemekhaneye kilitleyip 200 bin liralık iplik ve kumaş çaldılar.

Kar Maskesi Giyip İşçileri Bağlayıp Silahla Fabrikayı Soydular
Fabrikanın güvenlik kamerasından yola çıkıp soygunculardan birinin eski çalışan olduğunu tespit eden jandarma 2 soyguncuyu yakalarken kayıp olan eski çalışanın peşine düştü. Çalınan kumaş ve ipliklerin İstanbul Lalelide bazı tekstilcilere satıldığını da belirleyen jandarma güçleri çalıntı kumaşları bulup fabrika sahibine teslim etti.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta İnegöl Yolu Turan Köy yakınlarında faaliyet gösteren Metin ve Tekin Şahin ismindeki iki kardeşe ait olan tekstil fabrikasına gece saat 02:00 sıralarında gelen kimliği belirsiz 3 kişi önce fabrikanın dış cephesine bakan güvenlik kamerasının açısını değiştirip geri gitti. Saat 04:00 sıralarında tekrar gelen kimliği belirsiz soyguncular, kar maskelerini takıp silahlarını çekerek fabrikaya girdiler. Gece vardiyasının görev yaptığı aralarında Suriyeli bir bekçinin de bulunduğu 6 kişiyi plastik kelepçe ile ellerini bağlayarak yemekhaneye kilitleyen soyguncular fabrikanın kapısına yanaştırdıkları kamyona 200 bin lira değerindeki 450 top kumaşla 200 koli ipliği koyarak kayıplara karıştılar.

JANDARMA İĞNEYLE KUYU KAZIP SUÇLULARI YAKALADI
İhbar üzerine soruşturma başlatan jandarma, fabrikada yaptığı incelemede, sadece çalışanların bildiği güvenlik kameralarının yönlerinin gece yarısı sopa yardımıyla değiştirildiğini tespit etti. Baskının tam yemek saatinde yapılmasından da şüphelenen Jandarma güçleri tüm eski çalışanları mercek altına aldı. Eski çalışanlardan Yaşar Ş.'nin cep telefonunun olay saati fabrika civarından sinyal verdiğini tespit eden ekipler, yaptıkları araştırmada soygunu Yaşar Ş. ile birlikte arkadaşları Ersin Ç. ve Rıfat K.'nin gerçekleştirdiğini belirledi. Zanlılar Ersin Ç. ve Rıfat K. düzenlenen operasyonla yakalanırken, çalınan kumaşlar da metruk bir binada bulunarak sahiplerine teslim edildi. İki zanlı da mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi

Öte yandan 200 kutu ipliğinde lalelide bir firmaya satıldığını tespit eden jandarma, bu iplikleri de bulup iş yeri sahiplerine teslim etti. Kameranın yönünü değiştirip olaydan sonra kaçan ve çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu belirtilen Yaşar A.’nın ise arandığı belirtildi.
Kaynak: İHA