Başörtülü olana diploma yok

Pamukkale Üniversitesi'nde panoya asılan bir liste, başörütlü kişilere karşı ayrımcılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Başörtülü olana diploma yok
Üniversite mezuniyet belgesi almak için başvuran öğrencilerden vesikalık fotoğraf isterken yanına 'sakalsız ve başörtüsüz' olması gerektiği konusunda not düştü.

BAŞÖRTÜSÜ OLANA DİPLOMA YOK

Mezun olmak isteyen öğrencilere bu şekilde bir dayatmanın yapılması 28 Şubat dönemi sonrası başörtü yasaklarını akıllara getirdi.

Okula kayıt yaptıran öğrenciler için de yapılan bu uygulama tepki çekti.

Okulun sitesinde bu uygulamanın yönetmelik gereği olduğu belirtildi. Ancak bazı üniversiteler bu yönetmeliği uygulamayabiliyor.


Başörtülü olana diploma yok

ÜNİVERSİTEDEN YALANLAMA

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağcı, medyada çıkan "başörtüsü skandalı" haberini yalanladı, "diplomalarda fotoğraf kullanmıyoruz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi'nde mezuniyet belgesi almak isteyen öğrencilerden "başörtüsüz ve sakalsız" fotoğraf istendiği yönündeki haberlere üniversitenin rektöründen yalanlama geldi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, söz konusu belgenin geçmiş dönemde hazırlanmış bir belge olduğunu, dolayısyla geçersiz olduğunu söyledi. Bağcı açıklamasında, "üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunamamaktadır. Gerek meznuiyet belgesinde, gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir" ifadelerini kullandı.