Antakya Belediyesi'nin Temizlik Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kent halkının daha temiz bir ortamda yaşamaları amacıyla, 95 mahalle ve bazı ana arterlerinde mıntıka temizliği yaptıklarını bildirdi.


Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların daha temiz ve yaşanılabilir bir çevrede yaşaması için 24 saat hizmet vererek çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Belediye olarak, ilk önceliklerinin kirliliği ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Kimyeci, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Belediyemiz sınırlarındaki bütün ana cadde ve sokaklardan her gün düzenli olarak çöp toplanıyor. Şehrimiz ana arterleri, sokak ve mahallelerimiz süpürülüyor. Ayrıca tüm ana arter ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Temizlik müdürlüğümüze bağlı olarak çalışmakta olan çöp süpürme aracı ile gün içerisinde şehrimizdeki cadde ve sokaklar periyodik olarak süpürülüyor. Mahallelerimiz periyodik olarak ilaçlanıyor, molozlar kaldırılıyor. Yaptığımız bu temizlik harekatı ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de şehrimiz daha temiz bir görüntüye kavuşuyor''

Kimyeci, bu çalışmaların tek başına yeterli olmayacağını vatandaşların çevre temiziliği konusunda destek vermesini istedi.

Kaynak: AA