Ürdün'den Gazze'ye Destek

Ürdün Kralı Abdullah, Gazze'nin yeniden inşası için gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Ürdün Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Abdullah, ABD Kongresi üyeleriyle Kral Hüseyin Sarayı'nda biraraya geldi.
Ürdün'ün Gazzeliler için insani ve tıbbi yardıma devam edeceğini ve Gazze'deki Ürdün Sahra Hastanesi'ni geliştireceklerini söyleyen Kral Abdullah, İsrail saldırılarında yıkılan evlerin ve binaların yeniden inşası için gerekli desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Kongre üyelerine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdiğini hatırlatan Kral Abdullah, uluslararası kamuoyunu, Filistin ve İsrail barış görüşmelerine geri dönülüp, barış anlaşması için son taslağa ulaşılması için çaba göstermeye çağırdı.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.
Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 67 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 72 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA