Trabzonlu Balıkçıların Yüzünü Palamut Güldürdü

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından gece saatlerinde denize açılan Trabzonlu balıkçılar, ilk avlarında kıyıya bol miktarda palamutla döndü.

Trabzon Valiliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Akçaabat Akçakale Limanı'nda düzenlediği av sezonu açılış töreninin ardından gece 00|00'da şehrin 110 kilometrelik kıyı şeridinde denize açılan 100'e yakın balıkçı teknesi, sabahın ilk ışıklarına kadar avlandı.
Kıyıya bol miktarda palamut ile dönen balıkçılar, teknelerinde kasalara yerleştirdikleri balıkları kendi imkanları ya da aracılar eşliğinde satılmak üzere Trabzon Balık Hali'ne götürdü.
Sezonun ilk gününde yoğunluk yaşandığı halde alıcıları için sergilenen balıklar, komisyoncuların uygun gördüğü değer ile satıldı. Boyları 12 ile 16 santimetre arasında değişen palamutların tanesi 2,5 ile 7 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.
Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara göre palamudun iyi seviyede olduğunu belirterek, "Bu sene adeta balığın istediği bir hava var. Aynı şekilde devam ederse hem balıkçılar hem de vatandaşlarımız bol bol palamut yiyebilecek. Palamut göç balığı olduğu için net bir şey konuşmak zor ancak bugün için baktığımızda av sezonuna gayet güzel bir başlangıç yaptık" dedi.

Avlanan palamutların tanesinin 250 ile 300 gram arasında değiştiğini ifade eden Mutlu, az miktarda avlanan istavritin ise kasasının 150-200 lira arasında satıldığını kaydetti.

Kaynak: AA