Sezonun İlk Balığı Olan İstavrit 15 Tl’den Tezgahlarda Yerini Alacak

Av yasağının sona ermesiyle denize açılan Giresunlu balıkçıların ilk avladığı balık olan istavrit tezgahlarda 15 TL’den satışla sunulacağı belirtildi.

Sezonun İlk Balığı Olan İstavrit 15 Tl’den Tezgahlarda Yerini Alacak

Av yasağının sona ermesiyle Batı Karadeniz’de poyraz nedeniyle balıkçılar denize açılamazken Doğu Karadeniz’de ise ağlara takılan istavrit balığı oldu. İlk geceden beklendiği kadar balık yakalanamadığı için az miktarda ağları dolduran sezonun ilk balığı istavrit ise 15 TL’den tezgahlarda yerini alacak.

Giresunlu balıkçılardan İbrahim Aykut; “Vira bismillah” diyerek denize açıldık. Bir çok balıkçı ilk gece denize açılmasına rağmen ağ atacak balık sürüsüne rastlamadı. Çok az balıkçı az miktarda istavrit avladı. Avlanan istavrit ise tezgahlarda müşterilere satışı 15 TL’yi bulacaktır. Ancak gece başlayan av sezonu artık gece gündüz devam edecektir. Gece istavrit,mezgit gibi balıklar avlanılırken, gündüz ise palamut avı yapılacaktır.Balığın bolluğuna göre de fiyatlar değişecektir. Sezonun ilk balığı ise Giresun’da istavrit olmuş ve 15 TL’den tezgahlara gönderilmiştir” dedi.

Kaynak: İHA