Putin'den AB'ye Ukrayna resti

AB'nin Rusya için verdiği bir haftalık süre dolmadan, Putin'den "insanlar açıkça vurulurken Rusya kenara çekilip bekleyemez" açıklaması geldi.

Putin'den AB'ye Ukrayna resti
Ukrayna kriziyle ilgili olarak Rusya lideri Vladimir Putin'den önemli bir açıklama geldi. Putin, Doğu Ukrayna'da "devlet olma durumunu" tartışmak için görüşmeler yapma çağrısında bulundu. AB, Putin'e Ukrayna konusundaki tutumunu değiştirmesi için bir hafta süre verdiğini duyurmuştu.

Putin'in Rus medyasında yer alan çağrısı, AB ülkelerinin liderlerinin Rusya'ya Ukrayna'daki güçlerini çekmesi için bir hafta süre tanımasının ardından geldi. Rus yanlısı ayrılıkçıların eylemlerini "haklarını savunan insanların doğal tepkileri" olarak niteleyen Putin, "insanlar açıkça vurulurken Rusya kenara çekilip bekleyemez" dedi.

Rus devlet başkanı yaptırımları genişletme uyarısı yapan AB'yi de Ukrayna'da "darbeyi desteklemekle" suçladı. Geçtiğimiz günlerde NATO, bin kadar Rus askerinin sınırı geçtiğine ve ayrılıkçılara yardım ettiğini söyleyerek uydu fotoğrafları yayınlamıştı.

Moskova yönetimi, Rus ayrılıkçıları desteklediği iddialarını reddediyor.